Μαΐου 24, 2018

O Ζάεφ και η μπάμπα Βαγγελιώ

ΣΚΟΠΙΑ. Η τηλεμαχία Ζάεφ –Μισκόσκι δεν έκρυβε εκπλήξεις. 
Ο Μισκόσκι ήταν επιθετικός είπε ότι, «η Μακεδονία βυθίζεται», ότι ο Ζάεφ λέει ψέματα, ότι είναι «φιγουρατζής» και ότι «η Μακεδονία είναι πρωταθλήτρια στη φτώχεια». 
Η κορυφαία ατάκα ήταν ότι ο Ζάεφ είναι απόγονος της «μπάμπα Βάγκα», ( της τυφλής προφήτισσας Βαγγελιώς), από τη Στρούμνιτσα. 
Ο Ζάεφ είπε ότι δεν υπάρχει πατριωτισμός με άδειο στομάχι ότι «το ΝΑΤΟ σημαίνει σταθερότητα και ασφάλεια»,ότι «η Μακεδονία’ δεν έχει άλλη εναλλακτική από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», και ότι «το όνομα Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια δεν καταστρέφει την ταυτότητα, αλλά την ενισχύει». Ο Μισκόσκι είπε ότι η λύση δεν θα πρέπει να απαιτεί την αλλαγή του Συντάγματος, και ότι το VMRO-DPMNE δεν μπορεί να υποστηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος και του συνταγματικού ονόματος. «Αυτός ο λαός χρειάζεται έντιμους πολιτικούς. 
Δεν έχετε τη λύση και πάτε να καταστρέψετε αυτό χτίσθηκε επί 25 χρόνια», είπε ο Μισκόσκι και πρόσθεσε ότι οι πολίτες περιμένουν πολιτικές λύσεις και σχέδια για μια καλύτερη ζωή και όχι συνθηκολόγηση και αλλοίωση της « μητέρας Μακεδονίας».
ΣΟΦΙΑ. Ο Μπορίσοφ και ο Ζάεφ θα προσκυνήσουν μαζί στον τάφο του Αγίου Κύριλλου στη Ρώμη. Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ θα επισκεφθεί σήμερα τη Ρώμη με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού, και της σλαβικής γραφής. Για πρώτη φορά, φέτος, το παραδοσιακό προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Κύριλλου και η επίσκεψη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την αντιπροσωπεία της πΓΔΜ, με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ. Οι δύο αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν στην επίσημη δεξίωση η οποία θα δοθεί στη βουλγαρική πρεσβεία στην Ιταλία. Ο Μπορίσοφ θα γίνει δεκτός από τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στις 25 Μαΐου. Μετά την επίσκεψη Ράντεφ ο Μπόικο Μπορίσοφ, θα επισκεφτεί τη Ρωσία, στις 30 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου