Μαΐου 14, 2018

O Χασισέμπορος έχει ραντεβού με τον Πουστρόν

ΤΙΡΑΝΑ. Το Γραφείο του κ. Ράμα ανακοίνωσε ότι ο αλβανός πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση του Προέδρου Μακρόν και θα μεταβεί την Τρίτη στο Παρίσι. «Μετά την επίσκεψη στη Γερμανία και τη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ πριν από δύο εβδομάδες, η επίσκεψη στη Γαλλία είναι ένα θετικό σημάδι της ευρωπαϊκής στήριξης στην Αλβανία»,σημειώθηκε στην πρωθυπουργική ανακοίνωση.

ΤΙΡΑΝΑ. Μετά την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα το Δικαστήριο αποφάσισε τον κατ’ οίκον περιορισμό του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι. Ο Πρωθυπουργός , Έντι Ράμα, αντέδρασε ηλεκτρονικά και είπε ότι δεν θα σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης , που «είναι σεβαστή». Και αναφέρθηκε στους «ανεξάρτητους δικαστές», που με «πλήρη συνταγματική και επαγγελματική ακεραιότητα», «εξασφαλίζουν την απονομή της δικαιοσύνης με μια διαφανή διαδικασία», και που «δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές
ή διπλωματικές παρεμβάσεις». Η αναφορά σε διπλωματικές παρεμβάσεις ήταν
η απάντηση Ράμα, στην δήλωση του αμερικανού Πρέσβη, για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Ταχίρι.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ «χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς», και τόνισε πως «η απόφαση του Δικαστηρίου για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Σαϊμίρ Ταχίρι είναι ένα σημάδι ότι αυτή η σημαντική υπόθεση διαφθοράς θα αντιμετωπιστεί πρέπει δίκαια και με διαφάνεια από το δικαστήριο». Η αμερικανική πρεσβεία απεύθυνε συγχαρητήρια στο έργο της Αστυνομίας, και στην εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων για τη σύλληψη του Μετ Κανάνι και των 14 μελών της εγκληματικής συμμορίας του στην Αλβανία που δείχνει ότι η Εισαγγελία και η Αστυνομία κάνουν μια σοβαρή δουλειά σχετικά με το χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος». Η αμερικανική Πρεσβεία αναφέρθηκε και στην σύλληψη του Αρμπέρ, στη Γερμανία , που, «δείχνει ότι η ατιμωρησία για τα αφεντικά της Μαφίας στην Αλβανία έχει φτάσει στο τέλος της». Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 18 άτομα μέλη διεθνούς σπείρας που έκανε λαθρεμπόριο μαριχουάνας, ηρωίνης και κοκαΐνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήλωση ανέφερε ότι συνελήφθησαν 13 στην Αλβανία και ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία και τη πΓΔΜ. Η σπείρα διακίνησε επτά τόνους μαριχουάνας που η αστυνομία κατέσχεσε στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Ιταλία και την Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια. 

ΤΙΡΑΝΑ. Το Ευρώ έχει υποτιμηθεί κατά 4,9% , σε σύγκριση με τις αρχές του τρέχοντος έτους, και οι τιμές στην αγορά είναι φθηνότερες από ποτέ αλλά οι μόνοι που υποφέρουν είναι οι εξαγωγείς, που ζητούν από την Τράπεζα της Αλβανίας να παρέμβει και να σταματήσει τη γρήγορη ανατίμηση του λεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου