Μαΐου 08, 2018

Σερβία:Ο ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει αλλά όχι οι υπουργοί

Ο υπουργός Βούγιοβιτς  που το βρόντηξε 
Πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για τη Μόσχα ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας διότι «τώρα προέχει η λύση για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου».
Ο Βούτσιτς είπε ότι θα ακούσει τις προτάσεις της Πρωθυπουργού, ότι θα συζητήσει με τα στελέχη του κόμματος και ότι σε δυο μήνες, αλλά μπορεί και το φθινόπωρο, θα γίνει ο ανασχηματισμός.

Ωστόσο ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Βούγιοβιτς υπέβαλε χθες την παραίτησή του στην πρωθυπουργό Ανα Μπρνάμπιτς επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σε συνέντευξη του Βούτσιτς που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Κουρίρ»,
ο Βούτσις είπε ότι, «δεν είναι έτοιμος να παραδώσει το Κοσσυφοπέδιο για το τίποτα» και ότι «η λύση στο Κοσσυφοπέδιο θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας», διότι, «οι Σέρβοι δεν θα τον συγχωρήσουν ποτέ γιατί τους έδωσε ένα καλύτερο μέλλον ». «Οι Σέρβοι τέτοιοι είναι. Οι Σέρβοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ επειδή τους έδωσα καλύτερο μέλλον και ειρήνη. Στη Σερβία, μόνο οι ήττες και οι πόλεμοι τιμούνται», είπε.
Ο Πρόεδρος Βούτσιτς με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσαν στην Άγκυρα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «είναι πολύ καλές», ότι οι δυο χώρες «έχουν δεσμευτεί για την ειρήνη στα Βαλκάνια» και ότι «ο αυτοκινητόδρομος Βελιγράδι-Σεράγεβο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. 
Στην Άγκυρα υπογράφηκαν μια σειρά από συμφωνίες για συνεργασία στην ενέργεια, τη γεωργία, την κτηνιατρική, το Περιβάλλον, τις μεταφορές, και την ασφάλεια. Ο Σέρβος Υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της σερβικής σχολής αστυνομικών με την τουρκική Αστυνομική Ακαδημία.
Ο Βούτσιτς σήμερα στη Μόσχα θα έχει συνομιλίες με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου