Μαΐου 07, 2018

Μια δουλίτσα στου Ζάεφ για ένα κομμάτι ψωμί


ΣΚΟΠΙΑ. Το «μέγα» σκάνδαλο του Σαββατοκύριακου, ήταν η αποκάλυψη από την αμερικανική πλευρά ότι ο πρώην «καπετάνιος» του ΟΥΤΣΕΚΑ στην πΓΔΜ, Τζεζαίρ Σακίρι, που είναι στη λίστα των ανεπιθύμητων στις ΗΠΑ προσώπων, είναι τώρα «σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ». Η αποκάλυψη έγινε από την δημοσίευση αοπό τον Λευκό Οικό της ενημερωμένης λίστας των ανεπιθύμητων στην οποία ο «Καπετάν Χότζα» βρίσκεται από τις 27 Ιουλίου 2001 για το ρόλο τους στις τότε συγκρούσεις στην πΓΔΜ. Τα καινούργια στοιχεία είναι ότι αναφέρεται ως «σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ», και ότι «συμμετέχει και στηρίζει την ακραία βία στη πΓΔΜ και αλλού στα Δυτικά Βαλκάνια». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων όλο το Σαββατοκύριακο «έψαχναν» τις εξαφανισμένες κυβερνητικές πηγές για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον διορισμό του «Καπετάν Χότζα».
Η απάντηση και η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο των Σακίρι με ανάρτηση «Facebook» που έγραψε ότι « πήρε μια θέση στην κυβέρνηση για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα».
Μετά, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο πρώην βουλευτής, «καπετάν Χότζα» προσελήφθη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ως συνεργάτης, στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και της καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού και έχει σύμβαση προσωρινής απασχόλησης διάρκειας ενός έτους και η αμοιβή του είναι 36.000 δηνάρια (585 ευρώ) , το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου