Μαΐου 06, 2018

Χαμός για τους ΛΟΑΤ στο Βελιγραδι

Η λεσβία Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς με δηλώσεις της επιτέθηκε στον υπουργό Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νέναντ Πόποβιτς τον οποίο κατηγόρησε για σεξισμό και ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και το δικαίωμά τους στη μητρότητα.
Η κ. Μπρνάμπιτς αντέδρασε στις δηλώσεις του κ. Πόποβιτς που ζήτησε την απαγόρευση διάθεσης στα βιβλιοπωλεία ενός εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά, που τυπώθηκε στηνΚροατία, και τι οποίο γράφει οτι «ο Ρόκκα έχει δύο μητέρες, και η Αννα έχει δύο πατέρες».
Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Υπουργικό Συμβούλιου όπως έγραψε η «Vecernje Novosti».
Η εφημερίδα «Kurier», έγραψε ότι η Μπρνάμπιτς και ο Πόποβιτς αντάλλαξαν «πολλά δυσάρεστα λόγια» και ότι στην αντιπαράθεση πήραν μέρος και άλλοι υπουργοί. Στη «σύγκρουσή» ακλούθησαν οι υπουργίνες Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς και Γιαντράνκα Γιοκσμίμοβιτς των οποίων την απομάκρυνση είχε ζητήσει η κ. Μπρνάμπιτς από τον Βούτσιτς. Η Μπρνάμπιτς αποσύρθηκε, και τηλεφώνησε στον Βούτσιτς, στον οποίο υπέβαλε την παραίτηση της.
Ο πρόεδρος δεν δέχτηκε την παραίτηση, οπότε η κ. Μπράνμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η Σερβία δεν χρειάζεται διαιρέσεις», ότι «πρέπει να γίνεται σεβαστή η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η εθνικότητα και η διαφορετικότατα κάθε ατόμου», και ότι «όλοι μπορούμε να πάμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο».
Η Μπρνάμπιτς είπε ότι είναι «απείρως σημαντική η στήριξη του Προέδρου Βούτσιτς» και ότι «αναμφίβολα πέρασε τη δυσκολότερη ημέρα από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση το 2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου