Μαΐου 26, 2018

Οι Σέρβοι παίρνουν από την Πρίστινα τα Κόκαλα των δικών τους

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Σερβος ιερέας της Πρίστινα Σάσα Μίτροβιτς απεύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του που γεννήθηκαν στην Πρίστινα να μην μετέρουν τα οστά των νεκρών του από την Πρίστινα γιατί έτσι σκοτώνουν και την τελευταία ελπίδα ότι οι Σέρβοι θα επιστρέψει και κάποτε στην πρωτεύουσα πάλι στο του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχιου. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι στη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν για την κατασκευή των δύο μονάδων θερμοηλεκτρικών μονάδων και για την ρωσική βοήθεια σχετικά με την προμήθεια ελικοπτέρων για την Υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Σερβικής Δημοκρατίας .Ο Πρόεδρος Ντόντικ αποδέχτηκε πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Νότιας Οσετίας Ανατόλι Μπιμπίλοφ και θα παραστεί στις εκδηώσεις τη δέκατη επέτειο της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας αυτής του Καύκασο τον Αύγουστο. 

ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Η τοπική κομματική Συνδιάσκεχη των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) ομόφωνα πρότεινε την Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς ωε υποψήφια του κόμματος για την προεδρία της Σερβικης Δημοκρατίας , καθώς 
και τους έξι υποψήφιους βουλευτές τις περιφέρειας. 

Αγία ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ . Η Σερβία θα μπορεί να εξάγει όλη τη γεωργική της Παραγωγή στη Ρωσία, χωρίς δασμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Νεναντ Πόποβιτς.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η πρωθυπουργός Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς υπέβαλε στο Κοινοβούλιοτο όνομα του τέως δήμαρχου του Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι για τη θεση του Υπουργού Οικονομικών.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η σερβική κυβέρνηση θα καταργήσει προς το τέλος του έτους τις περικοπές των συντάξεων που επιβλήθηκαν το 2014 και οι συντάξεις θα είναι υψηλότερες κατά 7,2% κατά μέσο όρο.

 ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ. Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι ο κόσμος αλλάζει προς το χειρότερο και ότι ο σερβικός Στρατός αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους απειλή. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Στις 29 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το καθεστώς της κατάργησης των θεωρήσεων μεταξύ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Κίνας , και οι πολίτες των δύο χωρών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

ZΒΟΡΝΙΚ. Σήμερα είναι η 26 χρόνια επέτειος από την επιδρομή των μουσουλμάνων στο χωριό Κίσελιακ κοντά στο Ζβορνίκ κατά την οποία σκότωσαν ύπουλα 6 Σέρβους χωρικούς. Στην εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Koτσίτσεφ Βιένατς εγινε μνημόσυνο για τους 153 στρατιώτες από τις τοπικές κοινότητες που επεσαν μαχόμενοι στον Πόλεμο . Στο Δήμο Πρνιάβορ έγινε μνημόσυνο για τους 626 πεσόντες. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ζέλιμιρ Λέπιρ δήλωσε ότι η εισαγγελία διερευνά αν ορισμένα αντικείμενα τοποθετήθηκαν στις τσέπες του Νταβίντ Ντραγκίτσεβιτς μετά την εύρεση του σώματος του και πριν την νεκροψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου