Μαΐου 09, 2018

Βοσνία και Ερζεγοβίνη

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι είναι απολύτως απαράδεκτο το Συμβούλιο των Υπουργών ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης να προτείνει ή να λάβει αποφάσεις σχετικά με την υποδοχή μεταναστών στο έδαφος της Σερβικής Δημοκρατίας, και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να φιλοξενηθούν μετανάστες στη Μπάνια Λούκα, διότι η Σερβική Δημοκρατία δεν έχει ούτε τα μέσα ούτε τις δυνατότητες να ασχοληθεί με αυτό το θέμα .

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας στην τελευταία έκθεσή της προς το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ επισημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη καθώς επιστρέφουν εκείνοι που πολέμησαν στο Ιράκ και τη Συρία με το Ισλαμικό Κράτος καθώς η Βοσνία και Ερζεγοβίνη εξακολουθεί να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τζιχαντιστές. Ο Πρόεδρος Ντόντικ σχολιάζοντας την εκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βαλεντίν Ίνζκο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είπε ότι είναι άλλο ένας σωρός από ψέματα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Γελένα Βουκόισιτς της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου δήλωσε ότι οι προσπάθειες για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου και αποσταθεροποιηθεί η Σερβική Δημοκρατίας εντείνονται και ότι η χρηματοδότηση των φιλοδυτικών μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι σε μεγάλο βαθμό αδιαφανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου