Μαΐου 21, 2018

Επι τροχάδην

ΣΟΦΙΑ. Στο Μπουργκάς διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, κατηγορία 470. Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος συνολικά 29 χώρες με περισσότερους από 200 αθλητές
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο υπουργός Αμύνης της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοβ, βρίσκεται σε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Πρεντράγκ Μπόσκοβιτς και συζήτησαν για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών, για τη εκπαίδευση στρατιωτικών του Μαυροβουνίου σε βουλγάρικα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παίς» είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου διότι δεν είναι εύκολο να λυθεί, και έχει συσσωρευτεί πολύ μίσος. Ο Πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι η Σερβία θα συνεχίσει τις προσπάθειές για μια συμβιβαστική λύση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν εγγυάται ότι και η άλλη πλευρά θα κάνει το ίδιο.

ΣΟΦΙΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, το τουριστικό συνάλλαγμα το πρώτο τρίμηνο του 2018, έφτασε στο ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. 
Οι τουριστικές επισκέψεις αλλοδαπών, ανήλθαν, συνολικά, στα 1,2 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου