Μαΐου 30, 2018

Συνάντηση Πούτιν - Μπορίσοφ στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπίας, στην οποία συμμετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τόμισλαβ Ντόντσεφ και οι υπουργοί Οικονομικών Βλαντισλάφ Γκοράνοφ, Ενέργειας Τεμενούζκα Πετκόβα, Τουρισμού Νικολίνα Άνγκελκοβα, Πολιτισμού Μποιλ Μπάνοφ, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας φυσικού αερίου Βλαντιμίρ Μαλίνοφ . Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών και πνευματικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών.
 Ο Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε την επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και των ρωσικών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθεί η συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας.
 Ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να κατευθύνονται, κατά κύριο λόγο, στην πρόληψη της τρομοκρατίας - με την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανανεώσει τη συμμετοχή της, εάν το έργο επαναληφθεί από τη βουλγαρική πλευρά, στο σχέδιο για την κατασκευή δεύτερου πυρηνικό σταθμού στη Βουλγαρία .
Μετά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπόρισοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, έγινε γνωστό ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας , δεν έχουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά στη δυνατότητα εκτροπής του αγωγού φυσικού αερίου του «Τουρκικού Ρεύματος» μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου