Μαΐου 29, 2018

Βουλγαρία: Πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης άνω του 3% μέχρι το τέλος του 2018

ΣΟΦΙΑ. Οι οικονομολόγοι της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας προέβλεψαν αύξηση του βουλγαρικού ΑΕΠ μεταξύ 3 και 3,5% μέχρι τα τέλη του έτους. Η αναμενόμενη ανάπτυξη θα ενισχυθεί από την αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης, των εξαγωγών και των επενδύσεων. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών Αλεξάντερ Τάσεφ, σχολίασε ότι ανάπτυξη, μέσω της κατανάλωσης είναι καλή για μια ανεπτυγμένη και ισχυρή οικονομία, αλλά ανεπαρκής για χώρες σαν τη Βουλγαρία. 

ΣΟΦΙΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, το δημόσιο εξωτερικό χρέος στα τέλη Μαρτίου ήταν 5,6 δισ. ευρώ. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το εξωτερικό χρέος μειώθηκε κατά, 800 εκατ. Ευρώ. Εδώ και μερικά χρόνια δεν συμφωνήθηκε δανεισμός από το εξωτερικό και από τις αρχές του 2018 δεν υπάρχει έκδοση κρατικών τίτλων στην εγχώρια αγορά μέσω.

 ΚΙΕΒΟ. Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοβ και της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Γκρόισμαν, εγκαινίασαν στο Κίεβο την πλατεία με το όνομα του βούλγαρου πολιτικού, Ντιμίταρ Πέσεβ, ο οποίος συνέβαλε στο να δισωθούν οι Εβραίοι της Βουλγαρίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γκρόισμαν υπογράμμισε πως πρέπει να θυμόμαστε όσα έκανε ο Ντιμίταρ Πέσεβ. Ο βούλγαρος πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ουκρανία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ο οποίος ευχαρίστησε την Βουλγαρία για την στήριξή της όσον αφορά την εδαφική της ακεραιτότητα , το καθεστώς των θεωρήσεων και τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου