Απριλίου 12, 2018

Ο Ζάεφ εχει ακόμα τη δεδηλωμένη

Η κυβέρνηση Ζάεφ στην πΓΔΜ επιβίωσε αφού 62 βουλευτές, από τους 107 που συμμετείχαν, καταψήφισαν την πρόταση μομφής του VМRО-DPМNЕ, που έλαβε 40. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην συνεχή αύξηση του Δημοσίου χρέους, την διαφθορά, και την πτώση της αναπτύξεως σε 2,3% που προέβλεψε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Συμμαχία των Αλβανών που απείχε από την ψηφοφορία δήλωσε στην συζήτηση δια του κ.Σέλα ότι «ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν αξίζει να λάβει την υποστήριξη του κόμματος». Ο κ. Σέλα είπε ότι η συζήτηση της πρότασης μομφής ήταν , «ένα συνηθισμένο κοινοβουλευτικό θέατρο για να δικαιολογηθεί η επιστροφή της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο».
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης ο κ. Λιούμπε Μπόσκοβσκι, «λιντερότ» του κόμματος «Ομπεντίνετι να Μακεντόνιγια», (ενωμένοι για την Μακεδονία), θα λαμβάνει 50.000 δηνάρια ετησίως συν τα έξοδα, και θα είναι «ειδικός σύμβουλος του Ζάεφ για τις ξένες επενδύσεις». Ο Φιντάν Κόλεφ θα είναι ειδικός σύμβουλος για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες. Ειδική σύμβουλος για την ανάπτυξη μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, για την διαπολιτισμικότητα και τη διαπολιτισμική επικοινωνία θα είναι η Ρουμπίν Ζέμο. Ο Φατμίρ Μπιτίκι θα είναι ειδικός σύμβουλος για την εφαρμογή της συμφωνίας-πλαισίου της Αχρίδας και ειδικός Σύμβουλος για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό θα είναι ο Γκεόργκι Τάσεβ.
Μεγάλο θόρυβο στα ΜΜΕ προκάλεσε η σύλληψη στο αεροδρόμιο των Σκοπίων από την Οικονομική Αστυνομία του, (χειροτονημένου από την Ένωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών), Επισκόπου Πρεσπών και Πελαγονίας Πέτρου,
ο οποίος τελικά αναχώρησε για την Αυστραλία, και δήλωσε ότι επρόκειτο περί λάθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου