Απριλίου 24, 2018

Ο Καλός χασισοπαραγωγός Ράμα

ΤΙΡΑΝΑ. Ο φιλελεύθερος και μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, συναντήθηκε με τον Έντι Ράμα και εξέφρασε την υποστήριξή της χώρας του στην πορεία της Αλβανίας προς στην ΕΕ. «Εκτιμούμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Ράμα σε ότι αφορά το κράτος δικαίου και τη δικαστική μεταρρύθμιση. Αυτά δεν είναι εύκολες υποθέσεις» είπε. Ο Βέλγος ρώτησε μπροστά στις κάμερες τον Ράμα αν θα συνεργαστεί για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τον Μπάσα και αν θα επισκεφτεί τις κύριες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και ο Ράμα δήλωσε, ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει μαζί με τον Μπάσα. Αύριο ο κ. Ράμα θα πάει στην Γερμανία και θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ.

ΤΙΡΑΝΑ. Η ανεξάρτητη Επιτροπή που αξιολογεί το Πόθεν Έσχες των δικαστικών της Αλβανίας, επιβεβαίωσε ότι το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλτίνα Χοτζάι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς την προέλευση του διαμερίσματος 101 τετραγωνικών μέτρων που έχει στα Τίρανα. Η Επιτροπή εξετάζει επίσης μια απόφαση που εξέδωσε ως Εφέτης η κ.Χοτζάι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Γκνετ Σέικο στην εαρινή συνόδο του το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε ότι η πολιτική της νομισματικής τόνωσης βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη , ότι οι μισθοί αυξάνονται, αλλά ότι, προκειμένου να ενισχυθεί η μακρο-οικονομική σταθερότητα της Αλβανίας και να υπάρξει αειφόρος ανάπτυξη, πρέπει να συντονιστεί η νομισματική πολιτική με τη φορολογική πολιτική. Σε ότι αφορά στο αλβανικό τραπεζικό σύστημα ο Σέικο είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζονται μέτρα για να μειωθεί το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου