Απριλίου 24, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Οι οικογένειες των νεκρών, οι εκπρόσωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και οι κρατικές αρχές τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού της RTS από το ΝΑΤΟ στις 23 Απριλίου 1999.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία δεν συμμετέχει σε κούρσα εξοπλισμών με την Κροατία.

ΧΑΓΗ . Ο πρώην Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας , Ράντοβαν Κάρατζιτς, είπε στους δικαστές ότι οι δικαστές που εβγαλαν την πρωτόδικη απόφαση αγνόησαν τις δηλώσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και ότι μερικά γεγονότα έχουν διαστρεβλωθεί. Οι δικηγόροι του Κάρατζιτς ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση και να γίνει νέα δίκη.

ΣΚΟΠΙΑ. Ο κ Ζάεφ εγκαινίασε το τελευταίο τμήμα του διαδρόμου 10, την εθνική οδό Ντεμίρ Καπίγια-Σμόκβιτσα, μήκους 28,2 χιλ, που κόστισε σχεδόν 325 εκατομμύρια ευρώ και είπε ότι είναι το ισχυρότερο σύμβολο της ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ. Ο Μισκόσκι ο αντιπολιτευόμενος είπε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών λένε ψέματα στο λαό σχετικά με το χρέος, το δικαστήριο των Σκοπίων αποφυλάκισε τον κ. Τσαβκοφ του VMRO, αποδεχόμενο ως εγγύηση ένα ακίνητο, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Λόρδος Ρόμπερτσον επισκέπτεται τα Σκόπια. Ο Δημοσιογράφος Βάσκο Εφτοβ διορίστηκε ως νέος διευθυντής της τηλεόρασης «ΑΛΦΑ».

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή η Κροατία, παρά τις προειδοποιήσεις, συνέχισε με την υλοποίηση του σχεδίου για την κατασκευή της γέφυρας στο Πέλιεσατς.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία, ως εγγυητής της συμφωνίας του Ντέιτον, επιθυμεί την εποικοδομητική συνεργασία με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και με το Σεράγεβο και τη Μπάνια Λούκα. «Μας ενδιαφέρει για η επέκταση της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς, με τις δύο οντότητες και τους τρεις συστατικούς λαούς και τους πολίτες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης» είπε η Ματβιένκο, στην ομιλία της προς τους βουλευτές της Βουλής των Λαών.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η αεροπορική εταιρεία «Ryanair» ανακοίνωσε τη Δευτέρα τις πρώτες πτήσεις της από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, μεταξύ των οποίων δύο νέες πτήσεις από Μπάνια Λούκα προς το αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών και το Μέμινγκεν στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου