Απριλίου 27, 2018

Βουλγαρία:Πήραν κατάκαρδα την ΜΚΟ «ρεπόρτερ χωρίς τσίνορα»

Μεγάλη στεναχώρια πλάκωσε στη Σόφια διότι οι «ρεπόρτερς χωρίς σύνορα» κατέταξαν την Ευρω-Βουλγαρία ανάμεσα σε ασιατικές και αφρικανικές χώρες στην 111 θέση στον κόσμο, όσον αφορά στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα η ΜΚΟ που ανησυχεί για την «μετατροπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε εργαλεία πολιτικής προπαγάνδας», τοποθέτησε την Ρουμανία στην 44η θέση στην κλίμακα ελευθερίας του Τύπου και τώρα βρίσκεται πάνω από τις ΗΠΑ, του Τραμπ, οι οποίες κατατάχθηκαν στην 45η θέση.
Η έκθεση της ΜΚΟ αναφέρεται και στην εταιρεία του βουλευτή του Κίνηματος δικαιωμάτων και ελευθεριών Ντέλιαν Πεέφσκι που έχει έξι εφημερίδες και ελέγχει σχεδόν το 80% της διανομής του Τύπου.
Παράλληλα η αμερικανικών συμφερόντων «Νιου Ίματζ» ανακοίνωσε την αγορά του 50% της εταιρείας «Telegraph Media group» του κ. Πεέφσκι.
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι παρά τα χαμηλά επιτόκια , οι Βούλγαροι συνεχίζουν να καταθέτουν χρήματα στις τράπεζες και οι καταθεσεις ταμιευτηρίου ανήλθαν τον Μάρτιο σε 48 δις λέβα , σημειώνοντας αύξηση 5,5% σε ετήσια βάση.
Το υπουργείο Νεολαίας και αθλητισμού έθεσε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο σχετικά με τον χουλιγκανισμό, ενώ η εισαγγελία του Μπλαγκόεβγκραντ εξάρθρωσε δίκτυο της Τροχαίας που έβγαζαν μέχρι και 1200 ευρώ την ημέρα, από τα μπαξίσια των οδηγών των φορτηγών, που δεν τα «έγραφαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου