Απριλίου 29, 2018

Ρουμανία: Η Βιόριτσα Ντάντσιλα δεν βλέπει κανένα λόγο να παραιτηθεί

Αφού ο Πρόεδρος Κάλους Γιοχάνις κάλεσε την πρωθυπουργό να παραιτηθεί η κ. Ντάντσιλα όχι μόνο δεν ανέβασε τους τόνους αλλά τόνισε «δεν βλέπει κανένα λόγο να παραιτηθεί», και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος υπερέβαλε» και ότι οι δηλώσεις του «δεν έχουν κανένα νόημα».
«Δεν μπορώ να πως ότι δεν με έθιξε , αλλά ήταν μια δήλωση άσκοπη πλέον, που οδηγεί σε μια ασθενέστερη εμπιστοσύνης στο εξωτερικό και αυτό δεν πρέπει να γίνεται». «Εκτός από θυμό και οργή πρέπει να επιδείξουμε και ευθύνη,» είπε η κ Ντάντσιλα στην τηλεόραση, σε χαμηλούς τόνους.
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί απέρριψε την πρόσκληση να πάει στο Προεδρικό, είπε ότι το αποφάσισε μετά από τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου ενόψει της συνάντησης λέγοντας, «εγώ δεν είμαι πια μαθήτρια και αυτός δεν είναι Γυμνασιάρχης». Η κ. Ντάντσιλα είπε ότι ζήτησε να μιλήσει στον Πρόεδρο, της είπαν ότι ήταν απασχολημ΄λενος και ζητησε να τα ενημερώσουν ότι δεν θα μπορέσει να πάει στο ραντεβού τους και περίμενε να την καλέσουν για να μιλήσει με τον πρόεδρο. Αντί για αυτό πληροφορήθηκε τις έξαλλες δηλώσεις του.

Η πρωθυπουργός είπε επίσης ότι δεν χρειαζόταν καμιά έγκριση για να πάει στο Ισραήλ, και εξέφρασε επιφυλάξεις για τις αναφορές του πρόεδρου «στους Εβραίους». «Ημουν στο Ισραήλ για να συζητήσω ορισμένες συμφωνίες για την οικονομική ανάπτυξη. Η επίσκεψη και η συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό επικεντρώθηκαν στην οικονομική πλευρά.
Μιλήσαμε για επενδύσεις, και νοσοκομεία. Δεν ήμουν για προσωπικά συμφέροντα», όπως άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρος,», υποστήριξε η κ. Ντάντσιλα.
Όσο για το μνημόνιο που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση για την μεταφορά της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ, είπε ότι για το ζήτημα αυτό θα υπάρχει διαβούλευση με τον Πρόεδρο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Λίβιου Ντραγκνέα δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθεί η πρωθυπουργός αφού απολαμβάνει της εμπιστοσύνη της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου