Απριλίου 12, 2018

Αλεύρωσαν τον Ράμα

Ο Αλβανός υπουργός των εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι πέταξε ένα ποτήρι νερό στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και σε απάντηση ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φλαμούρ Νόκα «Αλεύρωσε» τον Ράμα, τον Μπουσάτι,και τον Πρόεδρο του Σώματος Ρούσι. Μετά διακόπηκε η συνεδρίαση.
Ο Μπουσάτι ζήτησε συγνώμη αλλά πρόσθεσε ότι το Κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε αρένα και κατηγόρησε τη συμμαχία των Λουλζίμ Μπάσα και της Μόνικα Κριεμάντι που σαμποτάρουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Η Κριεμάντι και ο Μπερίσα, κατηγόρησαν τον Ράμα και την συμμορία του για την κατάσταση.
Μια μέρα μετά την καταγγελία του πρώην γενικού εισαγγελέας, Αντριάτικ Λάλα ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου του είχε ζητήσει τη σύλληψη του Ιλίρ Μέτα, και ότι εκέινος είχε αρνηθεί, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, έσπευσε στο προεδρικό για να συνατήσει τον κ.Μέτα. Η προεδρία εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανεφερε είπε ότι «η συνεργασία ήταν φιλική όπως πάντα». Ο προσωπάρχης της προεδρίας είπε ότι ο Πρόεδρος και ο κ. Ντόναλντ Λου, «συζήτησαν σχετικά με τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών , καθώς και σχετικά με την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου