Μαρτίου 02, 2018

Βουλγαρία:Το (Φιλελέ) Κράτος επεμβαίνει εις την ελευθέρα οικονομία

Ο Ευρω-Μπόικο πριν «πεταχτεί» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και πριν υποδεχτεί τον Κλώντ στη Σόφια, βρήκε τον καιρό και φώναξε στο γραφείο του την «κουμπάρα» της τέως υπουργού, την κυρία Γκίνκα, την επενδύτρια.

Ο κ. Μπορίσωφ, αφού επί μια εβδομάδα επέμενε ότι η συμφωνία της Τσεχικής «CEZ» για την πώληση στην «Ίνερκομ» των 25.000 ευρώ της κ. Γκίνκα Βαρμπακόβα, της «ΔΕΗ» της δυτικής Βουλγαρίας, αντι 334 εκ. ευρώ, είχε υπογραφεί στην Τσεχία και ότι το βουλγαρικό Κράτος δεν μπορεί να παρέμβει σε μια ιδιωτική συναλλαγή, απαίτησε χθες από την κ. Γκίνκα, τη συμμετοχή του Βουλγαρικού Δημοσίου στη Συμφωνία.

Η κ. Βαρμπακόβα εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους περιστοιχιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ, και τον υπουργό Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, και δήλωσε οτι «ο πρωθυπουργός θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της συμφωνίας που κάνουμε και την εταιρεία που αποκτούμε», αλλά παρενέβη ο Γκοράνωφ που τόνισε , «τουλάχιστον την πλειοψηφία των μετοχών».
«Αν αυτό θα καθησυχάσει τους καταναλωτές, ναι, είμαι διατεθειμένη να δεχτώ το κράτος να συμμετέχει στη συμφωνία, και να μεταφέρω το συμβόλαιο που έχω, υπό την προϋπόθεση ότι ο πωλητής θα συμφωνήσει σε αυτό», είπε η Βαρμπακόβα, που ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί άμεσα στην Τσεχία για συνομιλίες με τον πωλητή και να συζητήσουν την αλλαγή των συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου