Μαρτίου 21, 2018

Ακόμη δεν έχει γίνει η ψηφοφορία στην Πρίστινα για την επικύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου με το Μαυροβούνιο.

Στην Πρίστινα δεν έχουν ψηφίσει ακόμα για το νομοσχέδιο επικύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου με το Μαυροβούνιο. Η συνεδρίαση που άρχισε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί διακόπηκε γιατί μόλις ο πρόεδρος της Βουλής Κάντρι Βέσελι κάλεσε του βουλευτές να ψηφίσουν για το επίμαχο νομοσχέδιο, οι βουλευτές της Αυτοδιάθεσης πέταξαν τρία δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα και διακόπηκε η συνεδρίαση.
Μετά την διακοπή και αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα έγινε νέα προσπάθεια ψηφοφορίας αλλά και πάλι οι της «Αυτοδιάθεσης» πέταξαν δακρυγόνα.
Οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο καταδίκασαν τη βία και κάλεσαν τους βουλευτές να επιστρέψουν στο κοινοβούλιο και να επικυρώσουν τη συμφωνία.
Το προεδρείο απέβαλε πέντε βουλευτές της Αυτοδιάθεσης.
Με ρίψη δακρυγόνων διακόπηκαν και η τρίτη και η τέταρτη προσπάθεια.

ΥΓ. Στο Κόσσοβο δεν ακολουθούν την βέλτιστη ευρωπαική πρακτική που εφαρμόζει ο Τζαφέρι στα Σκόπια. Μετα τη διακοπή ο πρόεδρος θα έπρεπε να ανακοινώσει ότι ψηφίστηκε ο νόμος με 80 ψήφους υπέρ και να το κλείσει εκεί το ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου