Μαρτίου 05, 2018

Μπουγιουρουμού:«Λαοσύναξεις» για την χαμένη ταυτότητα

Η χθεσινοβραδινή δίωρη συνάντηση του κ. Ζάεφ με τον ηγέτη του VMRO-DPMNE κ. Μισκόσκι, που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έληξε χωρίς άμεσα θετικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Μισκόσκι με γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση δεν θα επιστρέψει το κοινοβούλιο και δεν θα αποσύρει τις τροπολογίες στο νόμο για τη χρήση των γλωσσών.
Ο Ζάεφ έκανε δήλωση στην τηλεόραση και είπε ότι το VMRO-DPMNE μπλοκάρει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες , ότι αν συζητηθούν οι χιλιάδες τροπολογίες θα χρειαστούν 6 μήνες, και επανέλαβε ότι οι τροπολογίες αφορούν στην συνταγματικότητα που θα κριθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο όταν ψηφιστεί ο νόμος.
Ο Ζάεφ πάντως ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση των κομμάτων από τον προϋπολογισμό. ώστε να υπάρχει διαφάνεια.
Χθες στα Σκόπια έγινε διαδήλωση του Κινήματος «Εμείς είμαστε η Μακεδονία», ταυτόχρονα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις «Μεκαδόνων» της διασποράς , στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβενία, με κεντρικό σύνθημα, «Το όνομά μας είναι δικαίωμά μας». 
Οι διαδηλωτές στα Σκόπια απαίτησαν να σταματήσουν οι συνομιλίες για το όνομα. Επίσης, οι διαδηλωτές απαίτησαν την «προστασία των μειονοτήτων στις γειτονικές χώρες», «την απόσυρση του αντισυνταγματικού νόμου για τις γλώσσες», την διοργάνωση απογραφής που θα παρακολουθείται από διεθνείς οργανισμούς και τον σεβασμό της «Αυτοκέφαλης Μακεδονικής Εκκλησίας» .
Οι διαδηλωτές διακήρυξαν την απόφασή τους «να ακυρώσουν οποιαδήποτε αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας των «Μακεδόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου