Μαρτίου 05, 2018

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι :Η «Σερβική Λίστα» συνδέει την οριοθέτηση με το Μαυροβούνιο και την Ενωση Σερβικών Δήμων

Ο κυβερνών συνασπισμός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2//3 στο κοινοβούλιο για να επικυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο, παρά τη υποστήριξη που προσέφερε , η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου. (LDK).
Την περασμένη εβδομάδα, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (PDK), η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου (ΑΑΚ), η Πρωτοβουλία, (ΝΙΣΜΑ), και το Κόμμα του εργολάβου κ. Πακιόλι (AKR) κατέληξαν σε συμφωνία με τη Δημοκρατική Λίγκα για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας οριοθέτησης, αλλά το Κίνημα της «Αυτοδιάθεσης» (Vetevendosje) εξακολουθεί να μην δέχεται τον συμβιβασμό με τα παραρτήματα οπότε ο κυβερνών συνασπισμός είναι πλέον αναγκασμένος να καταλήξει σε συμφωνία, με τη Σερβική Λίστα, που συσχετίζει την ψήφο της, (ανεπισήμως), με την δημιουργία της Ένωσης των Σερβικών Δήμων.
Οπότε, η ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας παραμένει στον αέρα.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ενβέρ Χοτζάι, σε συνέντευξη τύπου κάλεσε την «Αυτοδιάθεση» να «επιδείξουν ορθολογισμό», «να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους», για να μην «χαθεί η ευκαιρία», και να, «κλείσει αυτό το θέμα την επόμενη εβδομάδα».
Ο Χοτζάι ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν «τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες» οι εσωκομματικές εκλογές «σε όλα τα επίπεδα του Δημοκρατικού Κόμματος» που θα κορυφωθούν με το Συνέδριο που θα εκλέξει νέα «αργότερα εντός του έτους».
Ο κ. Χοτζάι είπε ότι το Συνέδριο, θα «επιβεβαιώσει ότι το PDK είναι το κόμμα της αλλαγής, της ελπίδας, και της εμπιστοσύνης».
Η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες για επικείμενη απόλυση του Υπουργού Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου