Μαρτίου 02, 2018

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Ο Ιβάνιτς έμεινε γυμνός

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σερβικής Δημοκρατίας, «Srna», διέψευσε την διάψευση του συμπροέδρου της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, δημοσιευοντας την απόφαση της προεδρίας του 2015 την οποία ο κ. Ιβάνιτς είχε «ξεχάσει» . Το πρακτορείο τόνισε ότι «παρούσα προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αποφάσισε το 2015 να εξαιρεθούν τα βαριά όπλα από την καταστροφή, που προέβλεπε μια απόφαση του 2010». Το ζήτημα της μη καταστροφής των βαρέων όπλων που δόθηκαν ως δωρεά από ισλαμικά κράτη στους μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και ιδίως τα πυροβόλα συνιστούν ιδιαίτερη απειλή για τη σταθερότατα και την ασφάλεια στην περιοχή δεδομένου ότι δεν είναι βέβαιο ποιος και πότε θα τα χειρίζεται είπε ο στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Μλάντεν Ιβάνιτς, δήλωσε ότι θα ζητήσει στην επόμενη σύνοδο της Προεδρίας να απαλλαγεί από τα καθήκοντά ο Πρέσβης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στη Ρωσία, Μουσταφά Μουγιεζίνοβιτς. Ο υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Τσρνάντακ καταδίκασε έντονα το γεγονός ότι Μουσταφά Μουγιεζίνοβιτς, φωτογραφήθηκε με μαθητές από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στην Κόκκινη Πλατεία κρατώντας σημαίες των μουσουλμάνων κατά τον πόλεμο.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι, σε ότι αφορά στη Δημοκρατία Σέρπσκα, η 1η Μαρτίου δεν είναι, δεν πρόκειται και δεν μπορεί να είναι ημέρα αργίας , διότι είναι η ημερομηνία κατά την οποία ένας ολόκληρος λαός, οι Σέρβοι, δέχθηκαν επίθεση , είναι η η ημερομηνία κατά την οποία τα εθνικά τους σύμβολα όπως η σημαία δέχθηκαν επίθεση και είναι η ημερομηνία κατά την οποία ένας Σέρβος καλεσμένος σε γάμο δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν ένας Σέρβος.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τους Κροάτες στη Βοσνία Ερζεγοβίνη να μην συζητούν τη δημιουργία τρίτης Οντότητας.Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , Ντράγκαν Τσόβιτς, δήλωσε ότι εάν δεν υπάρχει ισότητα όλων των συστατικών λαών δεν θα υπάρχει ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, συμφιλίωση και ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου