Φεβρουαρίου 17, 2018

Μαυροβούνιο: Χωρίς συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των ηγετών της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για ένα κοινό υποψήφιο για την προεδρία.
Μετά από αρκετές συζητήσεις ώρα, οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Μετώπου DF αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και ήσαν δυσαρεστημένοι γιατί η λεγόμενη αστική αντιπολίτευση δεν δέχτηκε την πρόταση του Μετώπου μα είναι κοινός προεδρικός υποψήφιος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αντρέα Γιοβίσεβιτς.
Μαζί με το «DF» έφυγε και ο αρχηγός του SNP Βλαντίμιρ Γιόκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι για το Κόμμα του ο Γιοβίσεβιτς. ήταν αποδεκτός .
Προηγουμένως το Δημοκρατικό Μέτωπο ανακοίνωσε στα άλλα Κόμματα ότι δεν θα υποστηρίξει τη δημοσιογράφο Μίλκα Τάντιτς-Μίγιοβιτς την οποία είχε προτείνει η αστική αντιπολίτευση. ως υπερκομματική προσωπικότητα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης: Ράνκο Κριβοκάπιτς, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Ντριτάν Αμπάζοβιτς (URA), Βλαντιμιρ Γιόκοβιτς (SNP), Αλέξα Μπέτσιτς (DCG), Μίοντραγκ Λέκιτς (Demos) και Γκόραν Ντανίλοβιτς ( Ηνωμένο Μαυροβούνιο).
Ο ηγέτης της URA Ντριτάν Αμπάζοβιτς είπε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται ,
ο Γκόραν Ντανίλοβιτς, δήλωσε ότι πολύς χρόνος έχει σπαταληθεί και ότι είναι καιρός η αντιπολίτευση να καταλήξει σε τελική συμφωνία και ότι από τους δύο υποψηφίους, που προτάθηκαν το κόμμα του θα προτιμούσε τον Γιοβίσεβιτς.
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών Αλέξα Μπέτσιτς επανέλαβε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον υποψήφιο «που θα υποστηρίζεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS)
Μίλο Τζουκάνοβιτς Τζουκάνοβιτς, μετά την ομιλία του στο άνοιγμα του Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY) , δήλωσε ότι μπορεί να ανακοινώσει ακόμα το όνομα του υποψηφίου του DPS αλλά ότι είναι βέβαιος ότι ο υποψήφιος του DPS θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Μαυροβουνίου.
Ο Μίλο ανακοίνωσε ότι το όνομα του υποψηφίου θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. «Δεν μπορώ να σας πω το όνομα, γιατί δεν το ξέρω ούτε εγώ.
Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε το όνομα του υποψηφίου του DPS και πιστεύω ότι θα είναι ο μέλλων πρόεδρο του Μαυροβουνίου», ειπε ο Τζουκάνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου