Φεβρουαρίου 23, 2018

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Η αστυνομία του Μαυροβουνίου βρήκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο διαμέρισμα του Ντάλιμπορ Γιαούκοβιτς , ο οποίος έριξε μια χειροβομβίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν έχει καμία ένδειξη για το ότι επίθεση ήταν μέρος μιας ευρύτερης απειλής.

ΜΟΣΧΑ .Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν θυμάται στην μακρά καριέρα του μια τόσο συναισθηματική και φιλική υποδοχή σαν αυτή που βίωσε στο Βελιγράδι.

ΜΟΣΧΑ. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν παρακολούθησε στη Μόσχα την τελετή στο Κρεμλίνο για την ημέρα της Πατρίδας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Η εφημερίδα «Politika» έγραψε ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία μια άσκηση υπό την αιγίδα του Ευρω-Ατλαντικού Κέντρου Συντονισμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που θα δοκιμαστούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, για ανταπόκριση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Η Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς δεχθηκε εκπρόσωπους των Ενώσεων των οικογενειών των Σέρβων αγνοουμένων.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ, πραγματοποιείται στην Μπάνια Λούκα το Πρώτο Φόρουμ της Διασποράς, με 100 συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο ηγέτης των Ουαχάμπι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μπιλάλ Μπόσνιτς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση του κοινού σε τρομοκρατικές δραστηριότητες , θα μπορούσε να αποφυλακιστεί νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, καθώς θα έχει εκτίσει το ήμισυ της ποινής του , σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Το Σεράγεβο έχει γίνει η ισλαμική διεθνής μητρόπολη της Ευρώπης, αφού έχει ως μονίμους κατοίκους Τούρκους, Σαουδάραβες, υπηκόους των Εμιράτων, Ιρανούς, Ιρακινούς και Σύριους .

ΜΟΣΤΑΡ. Η αντιπρόεδρος της Κροατικής HDZ BiH, Μποριάνα Κρίστο, δήλωσε ότι η πλευρά των Βόσνιων μουσουλμάνων δεν θέλει να δεχθεί το αίτημα ότι ένας λαός δεν επιλέγει τους πολιτικούς εκπροσώπους των άλλων λαών και τόνισε ότι «αυτή είναι η ουσία των πάντων».

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μουσλομανικού Κόμματος της Σερβικής Δημοκρατίας « Πατρίδα» Αντμίρ Τσάβκα, κάλεσε τους Βόσνιους να μην ψηφίσουν για τον Μλάντεν Ιβάνιτς και το PDP στις επερχόμενες εκλογές, επειδή δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους που έπεσαν θύματα βασανιστηρίων.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης οργάνωσε στην Μπάνια Λούκα. τη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, από την οποία απουσίαζαν οι Αλβανοί λόγων μη πρόσκλησης του Κοσσόβου.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ντάμπαρ και Βοσνίας Χρυσόστομος ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή για τη διατήρηση των εθνικών μνημείων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ότι η Μητρόπολη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη στάση της κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής αυτής Μητροπόλεως, κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπή κοινοποιήθηκαν.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Η πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ανησυχία για τις βάσιμες ανησυχίες ότι γίνεται κατάχρηση στο σύστημα απασχόλησης μέσω δημόσιων διαγωνισμών του Υπουργείου Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου