Φεβρουαρίου 19, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Ρώσος υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι άσκοπη κάθε συζήτηση για την ένταξη του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ διότι το ψήφισμα 1244, καθορίζει την επαρχία, ως ένα αυτόνομο τμήμα της Σερβίας, και το ψήφισμα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρις η Πρίστινα και το Βελιγράδι να καταλήξουν σε συμφωνία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο αμερικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι ζήτησε από όλα τα έθνη της περιοχής να προσφέρουν συγχώρεση, προκειμένου να έχουν καλύτερο μέλλον, προσθέτοντας ότι «κάθε συμφωνία πρεπει να είναι δίκαιη για όλες τις πλευρές» και ότι «ο καθένας έχει μέλλον, που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι η άποψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι όλοι οι Αλβανοί πρέπει να ζουν σε μία χώρα και να έχουν έναν Πρόεδρο «συνιστά απειλή για την ειρήνη στα Βαλκάνια» και είναι μια απόδειξη ότι η πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας» εφαρμόζεται.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο επικεφαλής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια Μάρκο Τζούριτς δήλωσε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή σχετικά με την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού για μια κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου υπό έναν Πρόεδρο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο ηγέτης του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος Νεναντ Πόποβιτς, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα που υποστηρίζει τη διάλυση της Σερβίας και ενθαρρύνει το σχηματισμό της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας θα πρέπει να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Σερβία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σέρβος πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς είπε, ότι δηλώσεις του Πρόεδρου της Σλοβενίας Μπορούτ ότι θα προσπαθήσει να πείσει τις πέντε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να το πράξουν, δεν συμβάλλουν στη συνεργασία και την περιφερειακή εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου