Φεβρουαρίου 16, 2018

Ρουμανία: Ο πρόεδρος Γιοχάνις ασπίδα της Λάουρας

 Ο σοσιαλδημοκράτης Λίβιου Ντραγνέα και η πρωθυπουργός Βιόριτσα Ντάντσιλα δεν κλιμάκωσαν χθες την αντιπαράθεση με Φιλελεύθερο Πρόεδρο Γιοχάνις,
και ανέβαλαν τις αποφάσεις τους για μια εβδομάδα , και ζήτησαν να συναντηθούν εκτάκτως με τον Γιοχάνις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τουντορέλ Τόαντερ αποφασίστηκε να παρουσιάσει έκθεση σχετικά με την αξιολόγηση της Γενικής Εισαγγελίας, της Διεύθυνσης για την καταπολέμησης της διαφθοράς (DNA) την Εισαγγελία για τη διερεύνηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, (DIICOT), σε κοινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την επόμενη το επόμενο εβδομάδα, είπε την Πέμπτη.

Μετά τη συνάντηση με τον Ντραγκνέα και τη Ντάντσιλα, ο Γιοχάνις δήλωσε αργά χθες το βράδυ, ότι, «μια κλίκα εγκληματιών προσπαθεί απεγνωσμένα να δυσφημήσει τη DNA». Ο Γιοχάνις δήλωσε ότι είχε «μια προγραμματισμένη συνάντηση», με την πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών και ότι, «ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και η δικαιοσύνη». «Έχουμε ένα σκάνδαλο στο δημόσιο χώρο και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι περιμένουν από εμένα να εκφράσω τη γνώμη μου. Με λίγες κουβέντες : Κάποιοι εγκληματίες προσπαθούν απεγνωσμένα να δυσφημίσουν την DNA, και την ηγεσία της Διεύθυνσης. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια αξιολύπητη προσπάθεια. Ξέρετε τη στάση μου. Η DNA και η ηγεσία της DNA έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, και αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η DNA έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», είπε.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θα αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Κοβέσι και των εχθρών της και για το πώς σχολιάζει τις πρόσφατες αποκαλύψεις των υποκλαπεισών συνομιλιών στην DNA, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι «για όλα αυτά θα αποφασίσουν τα Δικαστήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου