Φεβρουαρίου 16, 2018

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γκάμπριελ φεύγει

Ο Σέρβος υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς απάντησε στον αποχωρούντα Γερμανό υπουργό εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που ζήτησε από τη Σερβία να αποδεχτεί την «πραγματικότητα» και τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η σημερινή γερμανική κυβέρνηση είναι τεως», και πρόσθεσε: «Δώστε τους χαιρετισμούς μου στον κ. Γκάμπριελ. Αντίο, Γκάμπριελ».
Σύμφωνα με πηγές της σέρβικης κυβέρνησης, ο κ. Γκάμπριελ κατά το περασμα του από το Βελιγράδι για να πει το «Αντίο» του, ζήστε από τη Σερβία , να «να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς επίσημα να το αναγνωρίσει», και αυτή τη λύση ανακοίνωσε και ο Θάτσι που μίλησε για «ιστορική συμφωνία¨που θα ανοίξει το δρόμο για είσοδο του Κοσσόβου στον ΟΗΕ.
Οι Γερμανοί λένε ότι η Σερβία μπορεί «να αποδεχθεί την ύπαρξη του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς την υποχρέωση να το αναγνωρίσει επίσημα» και να διαμορφώσουν τις σχέσεις τους κατά τα πρότυπα της σχέσης της Λαοκρατικής Γερμανίας με την Ομοσπονδιακή Γερμανία στο πλαίσιο μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας».
Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα Ντέγιαν Μίροβιτς, δήλωσε ότι το μοντέλο των δύο Γερμανιών είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για την επίλυση του ζητήματος των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας. 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι δεν θα αποδεχθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου σε αντάλλαγμα για ένταξη στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου