Φεβρουαρίου 02, 2018

Αλβανία: Μπλόκο στη Μεταρρυθμιση

ΤΙΡΑΝΑ. Η αντιπολίτευση καταψήφισε χθες και την δεύτερη λίστα των υποψηφίων για το Ανώτατο Δικαστικό και εισαγγελικό Συμβούλιο. Οι υποψήφιοι έλαβαν μόνο τις ψήφους των Σοσιαλιστών και επομένως απορρίφθηκαν. Στη συνέχεια η Σύνοδος διακόπηκε μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος , Ταουλάντ Μπάλλα, επειδή οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πολιόρκησαν το προεδρείο απαιτώντας εξηγήσεις για την απέλαση στην Ιταλία του εμπόρου ναρκωτικών Ναζάρ Σαίτι, (οπου κατηγορείται για εξαγωγή 4 τόνων κάνναβη), ενώ θα έπρεπε να καταθέσει πρώτα σχετικά με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι αφού ανήκε στη συμμορία των αδελφών Χαμπιλάι.

ΤΙΡΑΝΑ . Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι συμφώνησε κρυφά στην παραχώρηση θαλάσσιας αλβανικής επικράτειας στην Ελλάδα. Και ότι «ο Ράμα έδωσε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Μεσογείου στην Ελλάδα», ενώ με τη συμφωνία οριοθέτησης Μπάσα-Μπακογιάννη «οι περιοχές αυτές ανήκαν 100% στην Αλβανία».
Ο καθηγητής Μουσλίμ Πασάι που ηγήθηκε της προσπάθειας ακύρωσης από το Συνταγματικό Δικαστήριο, της συμφωνίας του 2009 μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσες τεχνικές διαπραγματεύσεις, και ότι δεν έχει υπογραφεί κανένα έγγραφο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου