Φεβρουαρίου 15, 2018

Ρουμανία: Η Λάουρα δεν παραιτείται

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς Λάουρα Κοντρούτα Κοβέσι, έδωσε συνέντευξη Τύπου και απάντησε στις αποκαλύψεις σε βάρος της λέγοντας ότι δεχεται επίθεση από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και δεν θα παραιτηθεί.
Η «Λάουρα» είπε ότι «δεν είχε κανένα λόγο να παραιτηθεί από τη θέση της», ότι «υπερασπίζεται το έργο της υπηρεσίας και τους υφισταμένους της», και ότι ο μηνυτής, πρώην βουλευτής Βλαντ Κοσμά έχει καταδικαστεί για διαφθορά. «Δεν πρόκειται για την Κοβέσι», είπε η Λάουρα. 
«Η DNA δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι θεσμός. Αυτή η επίθεση δεν είναι για την Κοβέσι. Είναι για τους εισαγγελείς που έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Στόχος είναι να ταπεινώσουν το ρουμανικό Κράτος.
Εξευτελίζουν την κοινωνία και τους Ρουμάνους. Δεχόμαστε Είμαστε επίθεση επειδή κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε. «Αν δούμε ποιος μας επιτίθεται βλέπουμε ανθρώπους που καταδικάστηκαν, βλέπουμε υπόδικους, και ανθρώπους που έχουν χρήματα και πόρους και που θέλουν να βλάψουν την αξιοπιστία της ρουμανικής δικαιοσύνης», είπε.
Η Κοβέσι είπε πάντως ότι ζήτησε έρευνα από τη Δικαστική Επιθεώρηση σχετικά με τα καταγγελλόμενα .
Η κ. Λάουρα Κοντρούτα Κοβέσι, ηταν πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ρουμανίας από το 2006 μέχρι το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου