Φεβρουαρίου 01, 2018

Ρουμανία: Προεδρικό σχέδιο δολοφονίας του Λίβιου Ντραγκνέα;

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα διέταξε προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ότι υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του το οποίο γνώριζε ο αρχηγός της Υπηρεσίας Προστασίας Υψηλών προσώπων, Λουσιάν Παχόντου. Σύμφωνα με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ο Λουσιάν Παχόντου είχε πει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πωλ Στανέσκου ότι ο Ντραγκνέα σύντομα θα «εκτελεστεί».
Και το προσδιόρισε «κάπου στο Μάρτιο», λέγοντας μάλιστα στον Στανέσκου οτι μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος του Κόμματος.
Η Υπηρεσία του κ. Παχόντου, είναι «προεδρική», και ελέγχεται από τον Πρόεδρο Γιοχάνις, και η πρώτη απόφαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου ήταν να αποποιηθεί την προστασία της Υπηρεσίας Προστασίας Υψηλών προσώπων και για την ασφάλεια τους θα βασίζονται στην αστυνομία.
Ο κ. Ντραγκνέα σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι ο Παχόντου λειτουργούσε ως «ο ταχυδρόμος από το Κοτροτσένι», που «προσπαθούσε να στρατολογήσει τα μέλη του PSD, για λογαριασμό του Προέδρου».
Παράλληλα με την δικαστική έρευνα θα συγκροτηθεί και εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, στην οποία «εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ανέφερε, «τη σημαντική ευθύνη της κυβέρνησης», «για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών», για , «το κράτος δικαίου και τη μη αναστρέψιμη πρόοδος στην καταπολέμηση της διαφθοράς, σύμφωνα με τις υψηλές προσδοκίες της ρουμανικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου