Ιανουαρίου 08, 2018

Ρουμανία:Στοχος ο Ντραγκνεα

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) θα συνεδριάσει σήμερα στις 14.00 στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Στην ατζέντα είναι η συζήτηση για τη «δυσαρέσκεια εντός του κόμματος» και «ένας ευρύτερος ανασχηματισμός της κυβέρνησης». Αφορμή η Χριστουγεννιάτικη παραίτηση του υπουργού Δασών Ντόινα Πάνα.
Το υπουργείο μάλλον θα ενσωματωθεί με το «περιβάλλον». Η εσωκομματική αντιπολίτευς δια του Ευρωβουλευτή Ιβαν Καταλίν πρότεινε η Εκτελεστική Επιτροπής να ζητήσει την παραίτηση του Ντραγκνέα και να προκηρυχθεί συνέδριο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει καταλήξει σε απόφαση σχετικά με τη Γενική Εισαγγελέα καταπολέμησης της διαφθοράς (DNA), Λάουρα Κοβέσι , βάσει του ελέγχου που διεξήχθη από τη δικαστική επιθεώρηση, και είναι έτοιμος θα την ανακοινώσει μόλις ολοκληρωθεί η νομική διαμόρφωση της απόφασης.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απολύσει την εισαγγελέα. Η απόλυση της εισαγγελέως ανήκει στις αρμοδιότητες του προέδρου, είπε. Ο κ. Τόαντερ συμφώνησε επίσης ότι, «το Σύνταγμα πρέπει να τροποποιηθεί», και να ενσωματώσει τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπεί στο Σύνταγμα η αρχή της εντιμότητας , έτσι ώστε τα άτομα με ποινικά προβλήματα να μην μπορούν πλέον να κατέχουν υψηλές θέσεις στην πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου