Ιανουαρίου 16, 2018

Αθώος και Ελεύθερος ο σέρβος πρόσφυγας που ο αλβανός γείτονας ήθελε να του φάει το σπίτι

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Μετά από περισσότερες από 130 ημέρες κράτησης ο 74χρονος σέρβος Μπόγκνταν Μίτροβιτς, που είχε συλληφθεί στη Σούβα Ρέκα του Κοσσυφοπεδίου στις 28 Αυγούστου, ως εγκληματίας πολέμου, δικάστηκε αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο δικηγόρος του, Ντέγιαν Βάσιτς δήλωσε ότι ο Μίτροβιτς συνελήφθη με βάση τις δηλώσεις ενός ατόμου, του πρώην γείτονά του, Τζελαντίν Σαντικάι, ο οποίος είναι τώρα υπεύθυνος για την οργάνωση της επιστροφής των Σέρβων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στο δήμο της Σούβα Ρέκα. 
Ο Μίτροβιτς είπε ότι είχε πάντα καλές σχέσεις με τους αλβανόφωνους γείτονές του, και ότι όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης μίλησαν υπέρ του.
Ο Μίτροβιτς είπε ότι κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου και φυλακίστηκε επειδή ο Σαντικάι ήθελε να πάρει την περιουσία του, αλλά και για να εκφοβίσουν τους Σέρβους και να τους αποθαρρύνουν τους από το να επιστρέψουν.
Ο επικεφαλής του Γραφείου της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, Μάρκο Τζιούριτς, δήλωσε ο Μίτροβιτς βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα «μόνο και μόνο επειδή είναι Σέρβος» , και λόγω της προσπάθειας αρπαγής της περιουσίας του. Ο Τζούριτς ζήτησε επίσης την απελευθέρωση των άλλων «πολιτικών κρατουμένων» στο Κοσσυφοπέδιο. Του Ντάρκο Τάσιτς από το Πρίζρεν, του Μιλένκο Τέρζιτς από το Πετς, και του Ζόραν Βούκοτιτς από το Βουτσίτρν, «και όλους που είναι στη φυλακή επειδή είναι Σέρβοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου