Ιανουαρίου 16, 2018

Ρουμανία: Ο Ντραγνέα παραμένιε ισχυρός

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος , (PSD) αποφάσισε τη Δευτέρα το βράδυ μετά από ψηφοφορία για να αποσύρει την πολιτική στήριξη από τον πρωθυπουργό Μιχάι Τουντόζε ο οποίος παραιτήθηκε. Σήμερα στις 11.00, θα γίνει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να αποφασιστεί η υποψηφιότητα του επόμενου πρωθυπουργού.

Ο Τουντόζε εξερχόμενος δήλωσε :«Το κόμμα αποφάσισε, ότι χρειαζόμαστε μια άλλη κυβέρνηση με μια διαφορετική προσέγγιση. Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Η Εκτελεστική Επιτροπή με διόρισε. Δεν ήθελα να διασπάσω το κόμμα. Ίσως έχω και τι δικό ποσοστό ευθύνης δική μου πλευρά της ενοχής. Δεν θα μείνω ως υπηρεσιακός. Πάω να πάρω τα πράγματα μου».
Η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μιχάι Τουντόζε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στις 29 Ιουνίου, το 2017. Ο Προκάτοχός του Τουντοζε Σορίν Γκριντεάνου , ο πρώτος πρωθυπουργός του συνασπισμού PSD-ALDE μετά τις εκλογές το 2016, κατείχε τη θέση του πρωθυπουργού για λιγότερο από 6 μήνες. Σύμφωνα με τις «πηγές», των εφημερίδων ο Τουντόζε επέμενε στην παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, την οποία απέρριψε ο Ντραγκνέα.
Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις αποφασίστηκε να γίνει η ψηφοφορία, στην οποία μόνο 4 συντάχθηκαν με τον κ. Τουντόζε. 4 δήλωσαν αποχή και όλοι οι άλλοι ψήφισαν την πρόταση Ντραγκνέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου