Ιανουαρίου 23, 2018

Σε ρήξη οι Ουτσεκάδες με τον αμερικανό φίλο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η διάσκεψη των Προέδρων της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου διαβίβασε στην κυβέρνηση, το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του Ειδικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Πρόεδρος Κάντρι Βέσελι χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «διαδικαστική».
Ο Γκλάουκ Κονιούφκα, βουλευτής της αντιπολίτευσης ( Κίνημα Αυτοδιάθεση -Vetevendosje ), ανέφερε στα ΜΜΕ, ότι « η κυβέρνηση έχει τώρα 30 ημέρες για να απαντήσει στο προεδρείο της Συνέλευσης και να εκφέρει τη γνώμη της για το σχέδιο νόμου».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου, (LDK), Αβντουλάχ Χότι, αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της προσπάθειας να ανάκλησης του νόμου που ψηφίστηκε το 2015, κάτω από αμερικανικές και ευρωπαϊκές πιέσεις.
Τα πρώτα κατηγορητήρια αναμένονται φέτος.
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, που επισκέφθηκε την Πρίστινα ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και την αντιπολίτευση να βρουν «έξυπνες λύσεις» για να φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, το Κοσσυφοπέδιο.
Ο Μέτα επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο για την 12η επέτειο του θανάτου του Προέδρου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.
Στη συνάντηση με τον Αλβανό Πρόεδρο ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, ανέφερε ότι ο στόχος του Κοσσυφοπεδίου παραμένει η ένταξη στις ευρω-ατλαντικές δομές, και είπε οτι κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο μετά τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς είναι σταθερή, και ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου