Δεκεμβρίου 11, 2017

Επί τροχάδην




ΣΚΟΠΙΑ. Η συζήτηση σχετικά με τις τροπολογίες στο σχέδιο νόμου για τη χρήση των γλωσσών που επρόκειτο  να ξεκινήσει  στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για ευρωπαϊκά θέματα  αναβλήθηκε, διότι, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αρτάν Γκρούμπι , θα  απουσίαζε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως είπε ο  Γκρούμπι Grubi, ειδοποιήθηκε  από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπιλέν Σαλίι Bilen ,  ότι είναι στη Λετονία  και ότι στη συνεδρίαση θα τον εκπροσωπούσε ο αναπληρωτής υπουργός. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν και οι βουλευτές  του VMRO-DPMNE.


ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρόεδρος της Κρατικής Εφορευτικής Επιτροπής Αλεξάνταρ Τσιτσαγκόφσκι υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Η παραίτηση πάντως συνδέεται με την αποκάλυψη των υψηλών μπόνους υπερεργασίας που ενέκριναν για τους εαυτούς τους τα μέλη της επιτροπής για τις τελευταίες εκλογές. Επίσης τα μέλη της Επιτροπής  Βιολέτα Ντούμα και Ιγκόρ Μίλεφ, που ήταν εκπρόσωποι της SDSM υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η θητεία της Επιτροπής θα έληγε το 2020.
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Η Εθνική Συνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας θα συζητήσει αύριο  κατά τη διάρκεια  έκτακτης  συνεδρίας με τη διαδικασία του  κατεπείγοντος  την πρόταση του  προϋπολογισμού του 2018 συνολικού ύψους 3.3 δις BAM.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Μλάντεν Ιβάνιτς, το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης από τη Σερβική Δημοκρατία εισήχθη στην Πανεπιστημιακή κλινική σήμερα  το πρωί για υψηλή αρτηριακή πίεση.


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία , (ΙCTY), δεν συνέβαλε στη συμφιλίωση και δεν ήταν ούτε  αμερόληπτο ούτε αντικειμενικό, δήλωσε η Σέρβος πρωθυπουργός  Ανα Μπρνάμπιτς.



ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Μαυροβούνιο δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση  για να διαταράξει τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, Μίλο Τζουκάνοβιτς, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα των αλλαγών  στην παγκόσμια σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου