Δεκεμβρίου 02, 2017

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Οι Σέρβοι κρατούμενοι στις Φυλακές και τα στρατόπεδα κρατουμένων θα καταθέσουν αγωγές εναντίον της Κροατίας για αποζημίωση λόγω της συμμετοχής της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Κροατίας στις δολοφονίες και τα βασανιστήρια των Σέρβων.

ΜΟΣΤΑΡ. Οι μουσουλμάνοι πρώην τρόφιμοι του στρατοπέδου κρατουμένων από την περιοχή του Μόσταρ, ανακοίνωσαν ότι θα μηνύσουν την Κροατία για αποζημίωση λόγω βασανιστηρίων που υπέστησαν στα στρατόπεδα φυλάκισης του Συμβούλιο Άμυνας της Κροατίας.

ΝΟΒΙ ΓΚΡΑΝΤ. Στη Σερβική Δημοκρατία υπάρχουν 33.357 στρατιωτικοί αναπήροι πολέμου και 1.327 πολίτες ανάπηροι ανακοίνωσε υπουργός εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ντούσκο Μιλούνοβιτς.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Λαών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σαφέτ Σόφτιτς, δήλωσε ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στα δύο Σώματα για να εγκριθούν οι νόμοι για την αύξηση των φόρων κατανάλωσης.

ΤΟΥΖΛΑ. Ο Επίσκοπος Ζβόρνικ και Τούζλας, Φώτιος μίλησε στην Τούζλα με τον Πρωθυπουργό του καντονιού της Τούζλας Μπέγκο Γκούτιτς σχετικά με την επιστροφή των Σέρβων προσφυγών στο Καντόνι, την επιστροφή των περιουσιών τους και την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του Κόσσοβου ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν ενεργά στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι κάποιος θα μπορούσε να επιτεθεί Σερβία, αλλά παρόλα αυτά ο Σερβικός Στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει κάθε απειλή.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Οι καθολικοί Επίσκοποι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μετά την ετυμηγορία του ICTY στην υπόθεση Πρλιτς και άλλοι δήλωσαν ότι οι Κροάτεςς δεν πρέπει να λάβουν το λάθος μήνυμα ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι η πατρίδα των Κροατών.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Ύπατος Βαλεντίν Ίνζκο, σε συνάντηση με πρέσβεις του γαλλικού και του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η υποστήριξη της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε φραστική υποστήριξη, αλλά ότι πρέπει να γίνει πιο άμεση, και να συνοδεύεται από συγκεκριμένες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου