Δεκεμβρίου 29, 2017

Επί τροχάδην

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ένα «Ντέιτον 2» και τόνισε ότι επιθυμεί μια Βοσνία και Ερζεγοβίνη που θα βασίζεται στο Σύνταγμα της και όχι σε ότι σκαρφίζονται και ότι «μαγειρεύουν» οι «ξένοι» που οδηγούν τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη σε αδιέξοδο. Ο κ. Ντόντικ πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη προσπαθούν να απαλλαγούν από το διεθνή παρεμβατισμό γιατί σαν άνθρωποι δεν αισθάνεται υποτελείς σε άλλους.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η «Elektroprivreda» της Σερβικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι το 2018 σκοπεύει να επενδύσει 488 εκατομμύρια BAM σε νέες εγκαταστάσεις ενέργειας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημόσιων αυτοκινητοδρόμων της Σερβικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι μαζί με την αντίστοιχη κροατική κρατική εταιρεία θα προκηρύξουν την άνοιξη δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών για την κατασκευή γέφυρας πάνω από τον Σάβα στη Γκραντίσκα.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Η εισαγγελία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης εξέδωσε κατηγορητήριο εναντίον 14 ατόμων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν εναντίον των Σέρβων πολιτών στη δεκαετία του 1990 στην περιοχή του Κόνιιτς.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Ένωση αποστράτων στην Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε μαζικές διαδηλώσεις την άνοιξη, εάν η κυβέρνηση δεν ψηφίσει το νόμο για τα δικαιώματα των μαχητών και των οικογενειών τους.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ . Τα μέσα ενημέρωσης στην Κροατία αναφέρουν τα φοβερά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους «Μουτζαχεντίν» εναντίον Σέρβων στη Βόζουτσα και στην Αθώωση από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου του διοικητή του 3ου Σώματος των μουσουλμάνων εντός του οποίου υπηρετούσαν οι ισλαμιστές, στρατηγού Σακίμπ Μαχμούλιίν.

ΣΟΦΙΑ. Αυξήθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις .Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως στα τέλη Νοεμβρίου 2017 οι ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξης του 5.3% και διαμορφώθηκαν στα 70.946 δις λέβα που αντιστοιχεί στο 72.3% του ΑΕΠ. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 5.1% και ήσαν 46.732 δις λέβα ή το 47.6% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου