Δεκεμβρίου 01, 2017

Επί τροχάδην


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον νέο  βοηθός υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές  υποθέσεις Άαρων Βες Μίτσελ οΥπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επέμεινε ότι το Βελιγράδι και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να βρουν ένα ελάχιστο  κοινό παρανομαστή των συμφερόντων τους.

ΣΚΟΠΙΑ. Η ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία των βουλευτών του VMRO-DPMNE, Κράστο Μουκόφσκι, Λιούμπεν Αρναούτοφ, Γιόχαν Ταρκουλόφσκι, , Ζακλίνα Πεσέφσκα, Λιούπτσο Ντιμόφσκι και Σάσο Βασιλιέφσκι. Για τον κάθε έναν έγινε ξεχωριστή ψηφοφορία. Για τους 4 πρώτους ψήφισαν 66 και για τους δυο τελευταίους 67. Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE μποϊκόταραν τη συνεδρίαση. Πριν την ψηφοφορία, ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SDSM, Τόμισλαβ Τούντεφ είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το περιστατικό της 27ης Απριλίου και ότι ο καθένας πρέπει να είναι ίσος ενώπιον του νόμου
ΣΚΟΠΙΑ. Το εφετείο των Σκοπίων ανέτρεψε την απόφαση για κατ οίκον περιορισμό των έξι υπόπτων για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Μετώπου, (DF), Νεμπόισα Μεντόγεβιτς, δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο  δεν θα γίνει ποτέ  ένα Κράτος Δικάιου, εάν δεν προηγηθεί   «κάθαρσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου