Νοεμβρίου 21, 2017

Ρουμανία: Η Λάουρα δέσμευσε την περιουσία του Ντραγκνέα

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προχώρησε σε μια άκρως πολιτική κίνηση και δέσμευσε την περιουσία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, (PSD) και προέδρου της Βουλής Λίβιου Ντραγκνέα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ποινικής έρευνας σε βάρος του για κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεσης κονδυλίων της ΕΕ και τη δημιουργία μιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, όταν ήταν επικεφαλής Νομάρχης ττης κομητείας Τελεορμάν.
Οι κατηγορίες σχετίζονται με την εταιρεία «TelDrum», που η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε από τον Λίβιου Ντραγκνέα και στην συνέχεια της ανέθετε δουλειές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρά τις διώξεις εις βάρος της έχει υπογράψει 57 συμφωνίες-πλαίσιο με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την απομάκρυνση χιονιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2017-2018 αξίας 42 εκ λέι.
Ο πρόεδρος του PSD Λίβιου Ντραγκνέα δήλωσε ότι η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς «προσπαθεί απεγνωσμένα να τον για να μπλοκάρει τις τροπολογίες στους νόμους της δικαιοσύνης», και κατηγόρησε την εισαγγελέα έδωσε πληροφορίες « παράνομα και ανεπίσημα στα κανάλια».
«Αυτοί που είναι εναντίον μου κρύβονται πίσω από ορισμένα ιδρύματα», είπε ο Ντραγκνέα, και τόνισε: «Η κατάσχεση της ζωής μου είναι ίσως το επόμενο βήμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου