Νοεμβρίου 21, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι. Η διαχείριση της Ήττας

Για τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών ήταν «Νίκη της Δημοκρατίας» και συνεχάρη, «το λαό του Κοσσυφοπεδίου, τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία των πολιτών τα μέσα ενημέρωσης, όλα τα θεσμικά όργανα, την Κρατική Εφορευτική Επιτροπή», για τη διοργάνωση ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.
«Το Κοσσυφοπέδιο για άλλη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να κάνει , δίκαιες, ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Ευχαριστώ όλους τους παρατηρητές, που εγγυήθηκαν ότι η διαδικασία είναι διαφανής και αξιόπιστη», είπε.
Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος (PDK), Κάντρι Βέσελι, είπε ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα ενώθηκαν ενάντια στο PDK» και ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, «όπως στις νίκες έτσι και στις ήττες», και συνεχάρη το λαό αυτής της Μιτρόβιτσα για το εκλογή του νέου δημάρχου.
Το μέλος της ηγεσίας του PDK Τζαβίτ Χαλίτι απέδωσε το αποτέλεσμα στην φθορά της εξουσίας και στην μεγάλη προπαγάνδα εναντίον του κόμματος και πρόσθεσε ότι το Κόμμα πρέπει να κάνει μια λεπτομερή ανάλυση «για να δούμε τι δεν λειτουργεί καλά στη δομή του, και τόνισε ότι, «αν χρειαστεί, η κεντρικές διοίκηση του κόμματος θα πρέπει επίσης να αναλάβει την ευθύνη».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου (LDK), Αβντουλάχ Χότι, είπε ότι υπάρχουν λάθη στην μετάδοση της καταμέτρησης των ψήφων σε πολλά εκλογικά τμήματα της Πρίστινας και ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Μετά τη διόρθωση  "ορισμένων λαθών" από την Κρατική Εφορευτική Επιτροπή
η διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στον  Σπέντ Αχμέτι της "Αυτοδιάθεσής" και του Αρμπάν Αμπράσι  της LDK περιορίστηκε στις 237. Σύμφωνα με την CEC  ο Σπέντ Αχμέτι έλαβε 41.401 ψήφους, ενώ  ο Αρμπάν Αμπράσι   41.164.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου