Νοεμβρίου 05, 2017

Ο Χασισέμπορος πήγε στο Μαρόκο

Ο Χασισέμπορος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πήγε στο Μαρόκο καλεσμενος σε μα διεθνή διάσκεψη και μίλησε για «το μέλλον της χασισοπαραγωγής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Ο Ράμα κάλεσε την Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο «που είναι ανεξάρτητο κράτος και δημοκρατία με θεσμικά όργανα», και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής να πω ότι έχουν αξιοθαύμαστο σεβασμό για τις μειονότητες, ειδικά για τη σερβική μειονότητα, η οποία έχει και εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο». «Αναγνωρίζοντας το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία, θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά και θα απελευθερωθεί από ένα τεράστιο βάρος από το παρελθόν, το οποίο αποτελεί εμπόδιο για το μέλλον», είπε.
Στο Μαρόκο, ο Ράμα μίλησε για καλή γειτονική και την πορεία ένταξης στην ΕΕ και συμμετείχε σε διάλογο με την λεσβία πρωθυπουργό του Βούτσιοτς Χανα Μπρνάμπιτς. «Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεύρυνσης που έχει ήδη αρχίσει.
Πάνω από όλα, είναι στρατηγική ανάγκη η Ευρώπη έχει να μην αφήσει τα Βαλκάνια ως μια γκρίζα ζώνη, όπου άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να προωθήσουν τις ατζέντες τους, και θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και άλλες συγκρούσεις», είπε ο χασισέμπορος .
«Αυτό που κάνουμε σήμερα στην περιοχή συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα έντονο φιλοευρωπαϊκό αίσθημα στην περιοχή. Αυτή η περιοχή είναι το σωστό μέρος για να καταλάβετε πόσο ελκυστική είναι η Ευρώπη σε ανθρώπους που γνωρίζουν τι είναι πόλεμος», είπε ο Ράμα. «Παρά τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να δεσμευτούν για την οικοδόμηση καλών σχέσεων, για τη σταθερότητα και την προόδο, συμφω΄νησαν η Χάνα και ο Χασισέμπορος.
« Η Σερβία είναι σταθερά προσηλωμένη στην περιφερειακή συνεργασία και τη σφυρηλάτηση οικονομικών δεσμών, καθώς η οικονομία είναι η κινητήρια δύναμη της ενοποιητικής διαδικασίας και της περαιτέρω ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής» δήλωσε η Λεσβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου