Νοεμβρίου 15, 2017

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την πΓΔΜ

Ο Υπουργός εξωτερικών και ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά τις συναντήσεις τους με τον Επίτροπο για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσαν ότι «έλαβαν ενθαρρυντικά μηνύματα για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Μακεδονίας» αλλά και ότι «συζήτησαν για την αναγκαιότητα να ενταθεί η µμεταρρυθμιστική διαδικασία και να αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα».
Οι δυο υπουργοί είπαν ότι ο κ. Χαν και η κ. Μογκερίνι «επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους για τις διαδικασίες των εν εξελίξει μεταρρύθμισαν και ότι η οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι ισχυρό επιχείρημα για μια ανεπιφύλακτη θετική σύσταση, για να ληφθεί πολιτική απόφαση για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ένωση έως την επόμενη άνοιξη».
Οι Κρίσιμες στιγμές, για την πΓΔΜ θα είναι τον Φεβρουάριο, όταν θα ανακοινωθεί η στρατηγική για τις προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ , τον Απρίλιο όταν δημοσιευτεί η «Έκθεση Προόδου» και τον Μάιο όταν γίνει στη Σόφια κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής Προεδρίας η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου