Οκτωβρίου 19, 2017

Αλβανία: Παραίτηση Ράμα ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση για το Σκάνδαλο Χαμπιλάι

Το Δημοκρατικό Κόμμα, οι σύμμαχοί του και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση, (SMI),του προέδρου Ιλίρ Μέτα, συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν τις κοινες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν μετά την αποκάλυψη του Σκανδάλου Μωυσή Χαμπιτάι.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουζλίμ Μπάσα και η σύζυγος του προέδρου Μέτα, Μόνικα Κριεμάντι, έδωσαν στη συνέχεια Κοινή Συνέντευξη Τύπου και ζήτησαν την παραίτηση του χασισέμπορου   Ράμα , και τη δημιουργία μιας κυβέρνησης «που θα τα βάλει με τη μαφία».
Ο Μπάσα είπε ότι «ο Πρωθυπουργός Ράμα, ο οποίος επωφελήθηκε άμεσα από το έγκλημα και τους υπουργούς του που είναι συνδεδεμένοι με την εγκληματικότητα, πρέπει να παραιτηθεί απαιτείται τη δημιουργία μιας κυβέρνησης κατά της μαφίας».
Ο Μπάσα τόνισε ότι πλέον οι Αλβανοί πολίτες έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η πολιτική έχει δεσμούς με το έγκλημα και ότι «η Αλβανία στέκεται στην άκρη του Γκρεμού». «Μπορεί να υπάρξει Κράτος Δικαίου, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και να συλληφθούν οι εγκληματίες, με αυτή την πλειοψηφία;» ρώτησε ,και απάντησε : «Η απάντηση για κάθε αλβανό είναι όχι».
Η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος για ενσωμάτωση, Μόνικα Κριεμάντι είπε ότι το «μέτωπο της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στο Κράτος των εμπόρων Ναρκωτικών».
Η υπόθεση με την σύλληψη  των Μωυσή Χαμπιλάι και Σαμπουτίν Τσελάι στη Σικελία μετά από παρακολούθηση και την δημοσίευση του Παραπεμπτικού από την εισαγγελία της Κατάνιας, έχει προκαλέσει σάλο στην Αλβανία.
Στις συνομιλίες των δυο κατηγορουμένων, που δούλευαν με ηρωίνη και κοκαΐνη, τις οποίες κατέγραψε ο «σικελικός Κοριός», ο Χαμπιλάι ανάφερε τον τέως υπουργό Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι ως εξάδελφο του και υποστηρικτή του και αναφέρει επίσης ότι του έχει δώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία.
Ο Σαμπουτίν επίσης έχει καταγραφεί να λέει , ότι , «ο Ταχίρι έχει κάνει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μήνα, και ότι «όλα αυτά τα χρήματα πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία.»
 Ο πρώην υπουργός αναφέρεται επίσης και σε άλλη μια συνομιλία μεταξύ των δύο κατηγορουμένων.
Η εισαγγελία της Κατάνιας αναφέρει ακόμα ότι το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδεψαν στην Ιταλία οι δυο έμποροι ναρκωτικών ,ανήκει στον Σαμίρ Ταχίρι.
Σε συνομιλία που καταγράφηκε στις 20 Μαρτίου 2014, οι ύποπτοι μίλησαν για τις αναγκαίες πληρωμές. «έχουμε πληρώσει. 30.000 για το «θείο», 30.000 στο Σαμίρ και 15.000 για το πλοίο, 75.000. Θα πρέπει να πληρωθούν εκείνοι στο Φίερ με 72.000, 20.000 για Αρσέν και 170.000 για τους ανθρώπους μας στις αρχές», αναφέρεται στη δικογραφία.
Ωστόσο, παρά τον δημοσιογραφικό σάλο, η εισαγγελία παραμένει σιωπηλή και δεν έχει καν ζητήσει δικαστική αρωγή από την Ιταλία, ούτε έχει διατάξει καν «προκαταρτική». Ο τέως υπουργός Εσωτερικών ΣαμίρΤαχίρι , «κρύβεται» και δεν έχει κάνει καμιά δήλωση. Από την αμήχανη κυβέρνηση μίλησε ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Τζαφάι, που είπε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Ιταλικής Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:
«Όταν η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος ο υπουργός να μιλήσει για αυτή», είπε.
Όταν ρωτήθηκε για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών, είπε ότι «θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα πολύ σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου