Οκτωβρίου 31, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο υπουργός άμυνας του Μαυροβουνίου Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος του Μαυροβουνίου θα ελέγχεται από μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Ιταλία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Άρχισαν χθες στην Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας οι συνομιλίες μεταξύ της Σερβίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την όγδοη αξιολόγηση της εν εξελίξει τριετούς δανειακής σύμβασης.

ΤΙΡΑΝΑ. Τα αλβανικά κόμματα στο Μαυροβούνιο υπόγραψαν Συμμαχία, με την οποία υπόσχονται να συνεργαστούν και να μείνουν ενωμένα κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών στην Τρέβα στις 26 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση στα Τίρανα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο με συνεχείς συναντήσεις με τους αλβανούς παράγοντες.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ επιτέθηκε στον ηγέτη της «αντιπολίτευσης» Σάσα Γιάνκοβιτς και δήλωσε ότι «η Σερβία, με επικεφαλής τον ηγέτη του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, Σάσα Γιάνκοβιτς, θα εξαφανιστεί», και ότι «οι Σέρβοι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά». Ο κ. Ντόντικ δήλωσε ακόμα ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οπαδών του Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια και ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι σαφής και συγκεκριμένη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Πρόεδρος της Σερβικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας Συνέλευση Ιγκόρ Μπέτσιτς δήλωσε ενώπιον της Βουλής ότι μέχρι στιγμής, από τα 50 άτομα από την Κεντρική Σερβία που εφυγαν για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος, δέκα επέστρεψαν και παρακολουθούνται και 11 έχει διαπιστωθεί πως έχουν σκοτωθεί.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Βουλής , Ντιμίταρ Γκλάσεφ που επισκέφθηκε τους Βούλγαρους του Δημήτροβγκραντ , δήλωσε ότι η Σερβία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Βουλγαρίας στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και ότι το Βελιγράδι έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Καταλονία είναι ακριβώς ίδιες περιπτώσεις και ότι Σερβία δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε μονομερή πράξη, και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν συνατήθηκε με το Ρώσο πρεσβευτή στη Σερβία Αλεξάνταρ Τσεπούριν, και δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίζει την πολιτική της Σερβίας προς το Κόσσοβο και το Μετόχια και τις σχέσεις με τη Σερβική Δημοκρατία .

ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ . Η συνοριακή αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της Ορθόδοξης Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης να περάσουν τα αντίτυπα της μονογραφίας «Μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια» που είχαν εκτεθεί στη Διεθνή έκθεση βιβλίου στο Βελιγράδι.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ . Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου κατέσχεσε περισσότερα από 10 κιλά μαριχουάνας στη συνοριακή διάβαση Βρίμπνιτσα στο δρόμο Πρίζρεν-Τίρανα.

ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ. Σε μια σειρά από επιδρομές της αστυνομίας που έγιναν στη Ζένιτσα, το Σαράγεβο, και το Τράβνικ κατασχέθηκαν 500 κιλά μαριχουάνας. Μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας κατασχέθηκε και σε ένα διαμέρισμα στη Μπιελίνα, όπου βρέθηκε και ηρωίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου