Οκτωβρίου 19, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι:Το Κράτος Δικαίου κάνει κάθαρση

Ο Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστήμιου της Πρίστινα και πρώην επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Χασάνι καταδικάστηκε χθες για απάτη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Μαζί του καταδικάστηκαν ο Άλμπερτ Ρακίπι από τα Τίρανα και ο υπάλληλος της γραμματείας του πανεπιστημίου Χακίφ Βέλιου. Επιπλέον, οι τρεις άνδρες πρέπει να επιστρέψουν τα 70000 ευρώ που αποκόμισαν από την πλαστή σύμβασης για τη μετάφραση των βιβλίων από τα Αγγλικά στα Αλβανικά το 2009.
Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, με αφορμή την ημέρα της ΕΕ κατά της εμπορίας των ανθρώπινων όντων, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του γραφείου της Επιτροπής και είπε ότι «είναι μια καλή στιγμή να στείλει σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου κατανοεί τη σημασία της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων», ότι «αυτό είναι μέσα στο πνεύμα των δεσμεύσεων με την ΕΕ», και ότι «με όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία», θα «εντοπίζονται και θα τιμωρούνται οι δράστες του εγκλήματος αυτού».
Τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να βρει «εκείνους που τροφοδοτούν αυτό το έγκλημα», ο Χαραντινάι υπογράμμισε την ανάγκη «απόκτησης τεχνογνωσίας» και της συνεργασίας , με «μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλους τους μηχανισμούς που αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου