Οκτωβρίου 13, 2017

Μονομαχία Ράμα και Ντούλε στη συζήτηση για τις μειονότητες

Το σχέδιο νόμου για την προστασία των μειονοτήτων άρχισε να συζητείται στο αλβανικό Κοινοβούλιο χθες και ο Βαγγέλης Ντούλες ζήτησε να αποσυρθεί και να επανέλθει αφου υποστεί τροποποιήσεις.
Η πλειοψηφία ψήφισε να απορριφθεί το αίτημα και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι που συνεταξε τον νόμο δήλωσε ότι ο νόμος έχει συνταχθεί μετά από μακρές διαβουλεύσεις με τους διεθνείς εταίρους.
Ο Ντούλες επέμεινε και είπε ό,τι το 2011, οι πολίτες δεν είχαν το δικαίωμα να δηλώσουν την εθνικότητά τους στην απογραφή, και ο νόμος αυτός βασίζεται στην απογραφή του 2011.
Ο Ράμα, αντέδρασε και είπε στον Ντούλε ότι δεν είναι «αξιοπρεπής εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συμμετείχε επίσης, στην συζήτηση και είπε ότι «Είναι αντισυνταγματικό να εισηγείται το νόμο το υπουργείο εξωτερικών» και οτι «ο νόμος είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των φυλών της μαφίας στην εξουσία». Τότε ο Ράμα του είπε , «έχετε τρελαθεί», και ο Φλαμούρ Νόκα επιτέθηκε στον Ράμα.
Ο πρόεδρος του Σώματος, Γκραμός Ρούτσι έκλεισε τα μικρόφωνα, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φλαμούρ Νόκα κατέλαβε το βήμα και αρνήθηκε να εξέλθη από την αίθουσα μετά την αποβολή του από τον πρόεδρο. Κατόπιν αυτού διακόπηκε η συνεδρίαση.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Μπάσα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Ράμα «προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση. «Αυτό είναι το τέλος ενός κοινοβουλίου. Δεν επιτρέπουν συζητήσεις για τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο ίδιος αποφεύγει τη συζήτηση, γιατί φοβάται», είπε ο Μπάσα στους δημοσιογράφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου