Σεπτεμβρίου 19, 2017

Βαλκανικ'ες ειδήσεις επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Περισσότεροι από εκατό Σέρβοι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία για την αλήθεια σχετικά με τις συνέπειες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ» στη Σερβία και τη Σερβικη Δημοκρατία πρότειναν στην κυβέρνηση τη δημιουργία ενός Δημόσιου Φορεα νέου φορέα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επίθεσης το 1999 και την εξέταση όλων των τοξινών που προκύπτουν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα μες ρεπορτάζ της «Vecernje Novosti».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στο το «Παγκόσμιο επιχειρηματικό Φόρουμ» του Μπλούμπεργκ και θα έχει στο περιθώριο σειρά διμερών συναντήσεων, ενώ ελπίζει και σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος του Συμβούλιου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς υπέγραψε τη Συνθήκη για την Κοινότητα Μεταφορών μεταξύ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της ΕΕ, παρουσία της Επιτρόπου της ΕΕ για τις Μεταφορες, Βιολέτας Μπούλκ.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Ο υπουργός ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν ανακοίνωσε ότι το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης καταστροφών του ΝΑΤΟ θα διεξάγει μια άσκηση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη από τις 24 μέχρι τις 29 Σεπτέμβριου στην οποία θα συμμετάσχουν 1.400 εκπρόσωποι από 34 χώρες, και όχι μόνο από τις δομές του ΝΑΤΟ.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.Οι δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών MUP σε συνεργασία με την Αστυνομία της Μπάνια Λούκα μέχρι στιγμής έχουν κάνει έρευνες των 31 τοποθεσίες και συνέλαβαν 28 άτομα που συνδέονται με το αδίκημα της παράνομης παραγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών.

ΜΠΙΕΛΙΝΑ. Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέταρ Τζόκιτς αποκάλεσε «πανίβλακα» τον υπουργό Ασφάλειας Ντράγκαν Μέκτιτς που δήλωσε ότι «το μακεδονικό σενάριο στη Σερβική Δημοκρατία έφερνε τη δημοκρατία», και είπε ότι με τέτοιες ανοησίες θα φερουν την βία και την καταστροφή.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν επισκέπτεται σήμερα τη Μπάνια Λούκα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας και τον υπουργό Βιομηχανίας, ενέργειας και ορυχείων, Πέταρ Τζόκιτς.

ΣΚΟΠΙΑ. Στο Εφετείο των Σκοπίων συζητήθηκε η έφεση της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της απορριπτικής απόφασης για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του VMRO-DPMNE. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η βοηθός κ. Ρίστοσκα, ότι η Εισαγγελία θέλει να προστατεύσει την περιουσία των μελών του Κόμματος από την ηγεσία που μπορεί να τα πουλήσει όλα και να φύγει. «Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων είναι μόνο προσωρινή, και αυτό θα απαγόρευε στους κορυφαίους αξιωματούχους να πωλήσουν την ιδιοκτησία και θα αποτρέψει την περαιτέρω και επιπλέον ζημιά στο πολιτικό κόμμα», είπε η κ. Ρίστοσκα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Περίπου 20.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παλιό ανάκτορο στο Βελιγράδι για να υποδεχτούν την Εθνική Ομάδα μπάσκετ που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο σστην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου