Σεπτεμβρίου 21, 2017

Μαυροβούνιο:Και οι εγκληματικές ομάδες ψηφίζουν ΝΑΤΟ

Μετά από πέντε άλυτα δολοφονίες στην τους τελευταίους δύο μήνες, πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς, κάλεσε στο Γραφείο του τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφάλειας, για να συζητήσουν την κατάσταση της ασφάλειας στο Μαυροβούνιο.

Ο κ. Μάρκοβιτς που θα έπρεπε να ξέρει τι γίνεται στη χώρα αφού ήταν για χρόνια το «σιδερένιο χέρι του Μίλο» ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, κάλεσε τη σύσκεψη μετά τη δολοφονία μέρα -μεσημέρι στο Κότορ του τέως ποδοσφαιριστή Γκόραν Λενς.

Η αντιπολίτευση δήλωσε ότι «οι εγκληματικές ομάδες διαθέτουν τους δικούς τους ανθρώπους στο εσωτερικό των οργάνων ασφαλείας», ότι «η αστυνομία και η εισαγγελία είναι ανεπαρκείς», και ότι «οι εγκληματίες είναι πιο ισχυροί από το κράτος». Η αντιπολιτευόμενη και φιλονατοϊκή κίνηση «URA» στην ανακοίνωση της ανέφερε: «Εκ μέρους των πολιτών του Κότορ, απαιτούμε ειρήνη και ασφάλεια . Ορισμένες δομές του κράτους, από την απραξία τους, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που ταιριάζει στους εγκληματίες και όπου η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα » .

Η τελευταία δολοφονία στο Κότορ θεωρείται από τις εφημερίδες ως απάντηση σε μια άλλη δολοφονία στην πρωτεύουσα, την Ποντγκόριτσα, την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο άνδρες σκοτώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ο Μάρκοβιτς δήλωσε στην κρατική τηλεόραση : «Πρέπει να σταματήσουμε τους εγκληματίες, και το Κράτος ξέρει πώς να το κάνει».

Ο μουσουλμάνος υπουργός Εσωτερικών της Κοινοπραξίας Τζουκάνοβιτς Μαλβουντίν Νουχότζιτς είπε ότι , «η κατάσταση ασφαλείας στο Μαυροβούνιο είναι καλή», και ανήγγειλε προσεχώς, «μάχη με τους εγκληματίες» στην οποία θα επιστρατευθεί, «νέο ανθρώπινο δυναμικό». Δηλαδή προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου