Σεπτεμβρίου 28, 2017

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΟΥΜΟΥ: Στράβωσε του Ζάεφ

ΣΚΟΠΙΑ. Η δίκη του κ. Ζάεφ για την υπόθεση του εκβιασμού ενός επιχειρηματία από τον οποίο ζητούσε 200.000 ευρώ, διακόπηκε και θα συνεχιστεί μετά τις δημοτικές εκλογές στις 20 Νοεμβρίου.  Η πρόεδρος του δικαστηρίου Λένκα Νταβίτοβκα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να αποκλειστεί ως παράνομο το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του ο ίδιος ο επιχειρηματίας.
Παράλληλα το  Δικαστικό Συμβούλιο του Ποινικού Τμήματος των δικαστηρίων των Σκοπίων, με βούλευμα απέρριψε από τις δικογραφίες κατά του Γκρουέφσκι τις μαγνητοταινίες των υποκλοπών, επί των οποίων στηρίχτηκαν οι παραπομπές από την «ειδική εισαγγελία».
Το Συμβούλιο δεν δέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων  του Νίκολα Γκρουέφσκι , του πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας, Σασο Μιγιαλκόφ, και του επικεφαλής του Επιτελείου του, Τόνι Γιακομόφσκι να τους επιστραφούν  τα διαβατήριά τους αλλά έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση ενώπιον του Εφετείου εντός τριών ημερών.
Ο Γκρουέφσκι που μίλησε στο Καβάνταρτσι  προέβλεψε μια μεγάλη εκλογική νίκη παρά τα «μαγειρέματα» και τις   «παρατυπίες» και κατήγγειλε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες  βγάζουν τις εγκληματίες από τη φυλακή για να τους χρησιμοποιήσουν  στις εκλογές.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο, «ανέβαλε» χθες και παρέκαμψε τον σκόπελο της μεταρρύθμισης βάσει των συστάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Ράιχαρτ Πρίμπε. Οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε  να συστήσει  διυπουργική ομάδα εργασίας που θα προετοιμάσει τη  μεταρρύθμιση του συστήματος για την παρακολούθηση των επικοινωνιών, από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι εξήγησε ότι, «ο απώτερος στόχος είναι δημόσια και με διαφανή τρόπο επιλεγεί ένα μοντέλο που θα είναι κατάλληλο για την προστασία όλων των πολιτών ώστε να μην επαναληφθούν  οι καταχρήσεις του συστήματος για την παρακολούθηση των επικοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου