Αυγούστου 27, 2017

Μαυροβούνιο : Κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης

Ο Μίλαν Κνέζεβιτς του «Δημοκρατικού Μετώπου» δήλωσε στην «Πομπιεντά» ότι «η καλύτερη λύση θα ήταν ένας κοινός προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης», αλλά είπε πως, «οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν το έχουν συζητήσει ακόμη, αφού δεν έχουν συναντηθεί από το Νοέμβριο του 2016».
Η τελευταία πρόταση του «Δημοκρατικού Μετώπου», «προς τους συναδέλφους στην αντιπολίτευσης», όπως δήλωσε ο Κνέζεβιτς, ήταν η ιδέα του σχηματισμού κυβέρνησης του λαού και σκιώδους κοινοβουλίου και διοργάνωση κοινών διαδηλώσεων. Ο Κνέζεβιτς είπε ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει ένα κοινό υποψήφιο, όπως το 2014, και ότι αυτός θα είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την Αλλαγή.
Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε χθες  ο «Σερβικός Συνασπισμός», και το μέλος του Προεδρείου Σλάβκο Φούστιτς ,ανακοίνωσε ότι το Κόμμα  θα κατεβάσει δικό του  υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Μαυροβουνίου, θα πραγματοποιηθούν  την επόμενη άνοιξη.


- Η καθηγήτρια Μπόζενα Γέλουσιτς κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Το κυριλλικό αλφάβητο και η λατινική γραφή, προκλήσεις της πολυπολιτισμικότητας στο πλαίσιο της ΕΕ», που εγινε στην Μπούντβα, είπε οτι «το κυριλλικό αλφάβητο δεν θα εξαφανιστεί στο Μαυροβούνιο, αλλά θα χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά από τη ρωμαϊκή γραφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου