Αυγούστου 11, 2017

Η Διακήρυξη για την επιβίωση τους Σερβικού Έθνους

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι η κοινή δήλωση της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας για την ενοποίηση των κοινών εθνικών συμφερόντων, που αποσκοπούν στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας, της γλώσσας και του σερβικού αλφάβητου θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Νοεμβρίου ή την 1η Δεκεμβρίου το αργότερο.
Από το Μαυροβούνιο ο ηγέτης της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας Αντρία Μάντιτς δήλωσε ότι το Κόμμα του θα συμμετάσχει στην εκπόνηση της δήλωσης επιβίωσης του σερβικού λαού και χαιρετίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην Ενότητα των Σέρβων. «Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί ένα τέτοιο σημαντικό εθνικό έγγραφο. Οι Σέρβοι έχουν να αξιολογήσουν εκ νέου τα πράγματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία 30 χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθούν από κοινού, γιατί το Εθνος απειλείται με εξαφάνιση. Πρώτα από όλα, εννοώ τους Σέρβους από το Μαυροβούνιο, που είναι οι πιο ευάλωτοι από όλους τους Σέρβους στην επικράτεια της πρώην Γιουγκοσλαβίας», είπε ο Μάντιτς.
Ο ηγέτης της Σερβικής Συμμαχίας της Ρουμανίας, Ονιάν Κρίστιτς, είπε ότι οι Σέρβοι όπου και αν κατοικούν, πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να βελτιώσουν την θέση τους και να διατηρήσουν την εθνική και πολιτιστική τους ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου